Νέες τουρκικές προκλήσεις με επίκεντρο τη Θράκη: «Η Ελλάδα κάνει επίθεση στην τουρκική ταυτότητα»

Κι όλα αυτά, λίγες μέρες πριν την «ιδιωτική» επίσκεψη του Τσαβούσογλου στη Θράκη

Must Read

Ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ εξαπέλυσε χυδαία επίθεση κατά της Ελλάδας με επίκεντρο τη Θράκη, βάζοντας ξανά στο στόχαστρο τη μουσουλμανική μειονότητα, την οποία η Άγκυρα αποκαλεί τουρκική. Μάλιστα, σε επίδειξη του απύθμενου τουρκικού θράσους, κάλεσε την Ελλάδα να «συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ»!

Η χώρα δηλαδή που δεν τηρεί και δεν συμμορφώνεται με κανέναν διεθνή κανόνα και καμία διεθνή απόφαση τολμά και ξεστομίζει τέτοια πράγματα!

«Αυτή η πολιτική της Ελλάδας είναι μια επίθεση στη νόμιμη ταυτότητα των μειονοτήτων, μια επίθεση στην τουρκική ταυτότητα. Η πολιτική της Ελλάδας είναι επίθεση στην τουρκική ταυτότητα. Καλούμε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», είπε ο Τσελίκ μιλώντας στο κόμμα του (ΑΚΡ).

 Αναφέρθηκε ξανά στο Ελληνόπουλα που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με μειονοτικό σχολείο της Θράκης, κάτι που προφανώς εξόργισε την Άγκυρα: «Δυστυχώς, ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης που αποκάλεσε τα παιδιά της Τουρκίας, Ελληνόπουλα στη διάσκεψη που πραγματοποίησε με δασκάλους νηπιαγωγείου,  αναδείχθηκε ως νέα εκδήλωση της άρνησης. Πρόκειται για επίθεση κατά της τουρκικής ταυτότητας. Τον 21ο αιώνα, αυτές οι επιβολές είναι απαράδεκτες και συνιστούμε στην Ελλάδα να συμμορφωθεί με τις ευρωπαϊκές αποφάσεις. Εκφράζουμε συνεχώς ότι απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις ρατσιστικές πολιτικές».

Δεν άφησε απ’ έξω και την Κύπρο φυσικά: «Μια νέα αναπτυξιακή κίνηση έχει ξεκινήσει στην ΤΔΒΚ σε κάθε τομέα, στις μεταφορές, την ενέργεια, τη γεωργία, τη βιομηχανία, τον τουρισμό και την εκπαίδευση», ενώ αναφερόμενος στις συνομιλίες για το Κυπριακό, ο Τσελίκ έδειξε πάλι την τουρκική αδιαλλαξία: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στην ΤΔΒΚ να πληρώσει το τίμημα του αδιεξόδου στις συνομιλίες. Αυτός ο φαύλος κύκλος έχει τελειώσει. Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει αποδείξει ότι δεν θα ανεχτεί πλέον την παρανομία στο νησί. Η πολιτική δεν θα βασίζεται πλέον στα όνειρα των Ελλήνων στην Κύπρο, αλλά στις πραγματικότητες του νησιού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This