Χαμός με την κατάθεση του Δήμου Βερύκιου στην προανακριτική

«Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου» εκμυστηρεύτηκε ο Κοντομηνάς στον Βερύκιο

Must Read

Συνεχίζεται η προανακριτική στη Βουλή και σήμερα ήταν η σειρά να εξεταστεί ο γνωστός δημοσιογράφος και στενός συνεργάτης του Δημήτρη Κοντομηνά, Δήμος Βερύκιος. Και η κατάθεσή του είχε κυρίως να κάνει με τη συνάντηση Κοντομηνά-Καλογρίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Βερύκιος φέρεται να κατέθεσε:

«Επί αδειών ήμουν απλός δημοσιογράφος, μάχιμος ρεπόρτερ πρώτης γραμμής. Τα γεγονότα τα παρακολουθούσα αυστηρά από δημοσιογραφικής πλευράς. Η πολιτική απόφαση για τον χειρισμό των αδειών με βρήκε αντίθετο, διότι πίστευα ότι έπληττε τα συμφέροντα του εργασιακού μου χώρου και έτσι προσέγγισα το όλο θέμα».

Στην ερώτηση Κελέτση «έχετε κάνει δύο παρεμβάσεις και έχετε εξιστορήσει περιστατικά, όπως την εμφάνιση του κ. Κοντομηνά στον Alpha, όπου είπε πράγματα για τον κ. Παππά. Μπορείτε να θυμηθείτε;», απάντησε: «Σε σχέση με τον ραντεβού Καλογρίτσα – Κοντομηνά, εγώ δεν ήμουν «παρών» λόγω της θέσης μου και άρα δεν ξέρω να σας πω λεπτομέρειες. Το πρώτο που μπορώ να σας πω, είναι ότι είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος ο Καλογρίτσας στον κ. Κοντομηνά ότι θέλει συνάντηση. Μου το είπε προσωπικά ο Κοντομηνάς. Το ραντεβού έγινε στην Κάντζα. Ο Κοντομηνάς ήταν τυπικός και ευγενής στα ραντεβού του. Σε αυτό όμως έστησε τον Καλογρίτσα πάνω από μισή ώρα. Εκ των υστέρων σε έμενα προσωπικά μου είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφέρεται για τη διοίκηση του καναλιού, αλλά για τις πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Μου είπε επίσης ότι δεν μπήκαν στα οικονομικά.

Αλλά εκείνο που του έκανε αλγεινή εντύπωση, είναι ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση. Κάποια στιγμή, ο Δημήτρης Κοντομηνάς αναρωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν να συνεργαστώ και να μπλέξω με έναν τύπο που δεν είχε μια στην τσέπη και βρίζει εκείνους που μου ζήτησαν να τον σώσω; Αυτά ούτε στη μαφία δεν γίνονται». Αυτό ειπώθηκε σε εμένα. Δεν γνωρίζω εάν ο Δημήτρης Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιους από την κυβέρνηση, αλλά λίγες ημέρες μετά και πριν από την τηλεοπτική του εμφάνιση, μου είπε επί λέξει: «Τον Καλογριτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου». Προφανώς είχε κάποια επαφή, κάποια ενημέρωση».

Μάλιστα ο Βερύκιος επιβεβαίωσε πως o Κοντομηνάς θεωρούσε τον Καλογρίτσα «άνθρωπο του Παππά» και κλήθηκε να επιβεβαιώσει όσα ο ίδιος είχε υποστηρίξει σε παλαιότερη εκπομπή του. Δηλαδή για τις πιέσεις στον Δημήτρη Κοντομηνά να παραδώσει την ανεξαρτησία του τηλεοπτικού του σταθμού στον Χρήστο Καλογρίτσα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ προσπαθεί να κλείσει άρον – άρον την υπόθεση Καλογρίτσα

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την κατάθεση Βερύκιου σχολίασαν:

«Μετά το στραπάτσο της Ν.Δ. από την κατάθεση Καλογρίτσα, σήμερα ακολούθησε ο κόλαφος της κατάθεσης Βερύκιου, ο οποίος αποδόμησε οριστικά το αφήγημα της Ν.Δ.

ΒΕΡΥΚΙΟΣ: «Δεν ήμουν στο ραντεβού Κοντομηνά – Καλογρίτσα. Ο ίδιος ο Καλογρίτσας πήρε τηλέφωνο τον Κοντομηνά για να κλείσουν το ραντεβού. Ο Κοντομηνάς μού είπε ότι ο Καλογρίτσας δεν ενδιαφερόταν για τη διοίκηση του καναλιού, παρά μόνο για πολιτικές εκπομπές και το δελτίο ειδήσεων. Έκανε εντύπωση στον Κοντομηνά ότι ο Καλογρίτσας μιλούσε απαξιωτικά για την τότε κυβέρνηση».

Για να συνεχίσει: «Μου είπε ο Κοντομηνάς “πώς μπορώ να συνεργαστώ με ένα τύπο που δεν έχει μία στην τσέπη και βρίζοντας αυτούς που υποτίθεται ότι τον έστειλαν; Αυτά δεν γίνονται ούτε στην μαφία”».

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν ο Κοντομηνάς ενημέρωσε κάποιον στην τότε κυβέρνηση (σ.σ.: μετά τη συνάντησή τους), αλλά εμένα μου είπε κατά λέξη: “Τον Καλογρίτσα δεν τον θέλουν ούτε στο Μαξίμου”».

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως «Ενδεικτικό του φιάσκου με την Προανακριτική, που έστησε η Ν.Δ., είναι το γεγονός ότι η πλειοψηφία προσπαθεί να κλείσει άρον – άρον την υπόθεση, παραιτούμενη από τη διαδικασία να καλέσει άλλους μάρτυρες.

Σε ό,τι αφορά την αλλοίωση των πρακτικών για δεύτερη φορά, είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Κελέτσης βρήκε αμέριστη συμπαράσταση από τον κ. Κεγκέρογλου. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όταν η Θ. Τζάκρη εγκάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής για την συστηματική παραποίηση, την οποία και ο ίδιος έχει παραδεχθεί.

Το θέατρο της Προανακριτικής από φαρσοκωμωδία μετατρέπεται σε κλαυσίγελο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υ.Γ. Η Ν.Δ. εκτός από το να αλλοιώνει συστηματικά τα πρακτικά, αλλοιώνει και τη σημερινή κατάθεση του μάρτυρα, διακινώντας διαλόγους σε τηλεοπτικές εκπομπές προ πενταετίας, αποκρύπτοντας σκοπίμως τις σημερινές απαντήσεις του Δήμου Βερύκιου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This