Απασφάλισε ο Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης έχει μένος με τη νέα γενιά… Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης» (video)

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά του Πρωθυπουργού από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου»

Must Read

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον ότι δεν έρχεται να απαντήσει στην ερώτηση που έχει καταθέσει τρεις φορές για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κάλεσε τον Πρωθυπουργό να «πάρει πίσω την αθλιότητα» με την ελάχιστη βάση εισαγωγής που αφήνει εκτός ΑΕΙ 25.000-30.000 μαθητές, όπως είπε, «στο βωμό εξυπηρέτησης των συμφερόντων των ιδιοκτητών κολλεγίων».

Του καταλόγισε «πολιτική δειλία να το βάζει στα πόδια και να μην απαντά», προσθέτοντας ότι το έδρανό του είναι άδειο, γιατί δεν έχει απαντήσεις και ότι «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του 100.000 μαθητές που δίνουν πανελλαδικές και τις οικογένειες τους. Ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης», σχολίασε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για «μένος με τη νέα γενιά».

Ο κ. Τσίπρας, επίσης, εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή την ομιλία του χθες στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ. Μίλησε για «διχαστική και θρασύτατη τοποθέτησή του μπροστά στους Ευρωπαίους αξιωματούχους», κατηγορώντας τον ότι μίλησε όχι ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων αλλά ως «κομματάρχης της δεξιάς σε καφενείο».

«Σκοτεινό διάλειμμα η διάσωση της χώρας από τη χρεωκοπία που την οδήγησε η ΝΔ; Σκοτεινό διάλειμμα η έξοδος από τα μνημόνια μετά από 8 χρόνια; Σκοτεινό διάλειμμα η ρύθμιση του χρέους που μας κρατά σήμερα στην πανδημία; Σκοτεινό διάλειμμα τα 37 δισ. που βρήκε στα δημόσια ταμεία, το μαξιλάρι στο οποίο κοιμάται σήμερα ήσυχος;», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης «τόλμησε να μιλήσει εξ ονόματος των προοδευτικών δυνάμεων» και πως «οι “βάστα Σόιμπλε” έγιναν προοδευτικοί και οι υπόλοιποι γίναμε “φασίστες”».

Τον κατηγόρησε,ακόμα, ότι μίλησε για δημαγωγία εκείνος που «ντύθηκε Μακεδονομάχος αγκαζέ με τη Χρυσή Αυγή, που τώρα τιμά τη Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά στα κρυφά αφού, όπως είπε, «δεν τολμά ούτε να αναφέρει το όνομα της Βόρειας Μακεδονίας όταν έρχεται εδώ ο πρωθυπουργός της».

«Όταν θα μιλά για λαϊκισμό και δημαγωγία να κοιτά τον καθρέφτη, θα βλέπει το πρόσωπό του, δίπλα στο λήμμα δημαγωγός θα είναι η φωτογραφία του κ. Μητσοτάκη», είπε και κατέληξε: «Ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου».

Η απάντηση της Αριστοτελίας Πελώνη

«Ο κ. Τσίπρας μάς έχει συνηθίσει στο να λαϊκίζει, να ψεύδεται και να δημαγωγεί. Το ίδιο έκανε και σήμερα», επισημαίνει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας στην τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει σήμερα διαδοχικές συναντήσεις και κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τσίπρας πήγε στη Βουλή και τον κατήγγειλε ότι δεν προσήλθε να του απαντήσει και μάλιστα σε ερώτηση που αφορούσε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, σε μια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων. Η συζήτηση αυτή, με σεβασμό στην αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο», τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος και προσθέτει: «Όσον αφορά δε στην εφαρμογή του νόμου για τη φύλαξη των ΑΕΙ, η τοποθέτηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει για άλλη μια φορά, το μέγεθος της ανευθυνότητάς του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετείται με τον πλέον επίσημο τρόπο, από το βήμα της Βουλής, με βάση δημοσιεύματα, δίχως να μπει στον κόπο να διασταυρώσει στοιχειωδώς την ακρίβειά τους. Τον πληροφορούμε λοιπόν ότι τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ».

Και καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Πελώνη: «Αλλά η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This