Οι Τούρκοι θυμήθηκαν σήμερα μια ελληνική NOTAM της 19ης Μαΐου και έβγαλαν άλλη μια αισχρή ανακοίνωση

Η Ελλάδα, λένε, «αυξάνει την ένταση παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας»!

Must Read

Στην καθιερωμένη ενημέρωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, η εκπρόσωπος θυμήθηκε ότι στις 19 Μαΐου η Ελλάδα είχε βγάλει μια NOTAM, η οποία έρχεται «σε αντίθεση με το άρθρο του ελληνοτουρκικού μνημονίου της 27ης Μαΐου 1988, σύμφωνα με το οποίο ‘σε ημέρες εθνικών και θρησκευτικών εορτών και σε ημερομηνίες υψηλής τουριστικής κίνησης δεν θα προγραμματιστούν και δεν θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις που απαιτούν NOTAM».

Η 19η Μαΐου για την Τουρκία δεν συμβολίζει φυσικά την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά την «Ημέρα Μνήμης του Κεμάλ Ατατούρκ και Γιορτής του Αθλητισμού και της Νεολαίας».

Με αφορμή αυτό, η Άγκυρα βρήκε ευκαιρία να εξαπολύσει νέα βέλη κατά της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για «προκλητική και παράνομη στάση» που «αυξάνει την ένταση παρά τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας»!

Και συνέχισε απτόητη η Τουρκάλα εκπρόσωπος λέγοντας και απειλώντας: «Από την αρχή, η Τουρκία είναι μέρος της ειρηνικής επίλυσης προβλημάτων μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων που βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας, και διατηρεί αποφασιστικά αυτήν τη θέση. Ωστόσο, αυτή η στάση δεν πρέπει να παρεξηγηθεί. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της και της ΤΔΒΚ που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και είναι σε θέση να το πράξει».

Για να καταλήξει με μια ακόμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας σε ότι αφορά την Κύπρο: «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και να είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας στο νησί της Κύπρου σύμφωνα με τις διεθνείς εγγυήσεις και τις συμμαχικές συμφωνίες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This