Πέμπτη 29/7/2021

Νόμπελ μαθηματικών για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου: «Θα δουλεύετε παραπάνω 1 μέρα, 2 μέρες, 3 μέρες, 4 μέρες» (video)

Ένα βραβείο γρήγορα ή έστω ένα σίκουελ του «Μπακαλόγατου»

Με μαθηματικές πράξεις που μας θύμισαν τον αείμνηστο Χατζηχρήστο στην ταινία ο «Μπακαλόγατος», ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου εξήγησε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» τις νέες συνθήκες του εργασιακού νομοσχεδίου που ψήφισε η κυβέρνηση για να ευνοήσει τους… εργοδότες.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εξηγεί ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν παραπάνω όσο τους ζητηθεί «1 μέρα, 2 μέρες, 3 μέρες, 4 μέρες» και όταν έρθει με το καλό η ώρα θα πάρουν ένα ρεπό. «Δεν πληρώνομαι αυτές τις 2 ώρες, αλλά πληρώνομαι αυτές για τις οποίες κάθομαι. Άρα πώς λέτε ότι δεν πληρώνεται ο άνθρωπος;» απευθύνθηκε στους παρουσιαστές της εκπομπής που τον παρακολουθούσαν έκπληκτοι…

Για την προσπάθειά του να καλύψει το γεγονός ότι το νομοσχέδιο Χατζηδάκη «εξαφάνισε» τις υπερωρίες των εργαζόμενων και εναποθέτει την εργασιακή εκμετάλλευση στην ευχέρεια των εργοδοτών, αξίζει να του δοθεί ένα Νόμπελ Μαθηματικών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ