Αδιόρθωτοι στον ΣΥΡΙΖΑ για το Σκοπιανό – πανηγυρίζουν για τις ταμπέλες στα αγάλματα

Must Read

Τελικά στον ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβαν ακόμη για τα αίτια της ήττας τους, αλλά και για τη εθνική ζημιά που έχει προκαλέσει η ντροπιαστική συμφωνία των Πρεσπών, που ακόμη και ο πρωτεργάτης της δεν τόλμησε να την υπερασπιστεί ζητώντας την ψήφο του λαού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ και την ώρα που ακόμη δεν έχει γίνει καθαρό σε πόσα και ποια αγάλματα και πλατείες έχει αλλάξει ονόματα ως όφειλαν τα Σκόπια ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε να πανηγυρίσει, την ώρα που έχει παραχωρήσει ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες.

Και το χειρότερο την ώρα που είναι σε εκκρεμότητα η έκθεση του ΥΠΕΞ για την υλοποίηση της συμφωνίας βγαίνει να καλύψει τα Σκόπια την ώρα μάλιστα που ακόμη και οι λίγες ταμπέλες που μπήκαν…ξηλώθηκαν από ακραίους εθνικιστές.

Με δελτίο Τύπου του και με τίτλο: Η συμφωνία των Πρεσπών στην πράξη – Επιβεβαίωση της ελληνικότητας της αρχαίας Μακεδονίας επιτίθεται στην κυβέρνηση και υποστηρίζει ότι:

«Η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας,(όπως αποκαλεί τα Σκόπια)  ακολουθώντας τους όρους της συμφωνίας των Πρεσπών, προχώρησε στην τοποθέτηση επιγραφών στο άγαλμα προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου και σε άλλα αγάλματα της πόλης των Σκοπίων, με κείμενα που δικαιώνουν τις πάγιες ελληνικές θέσεις, αναγνωρίζοντας την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας. Αναμένονται δε και περαιτέρω βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή είναι η συμφωνία των Πρεσπών: ένα αποφασιστικό βήμα μπροστά, προς όφελος της προσέγγισης των δυο λαών, ενάντια στον εθνικισμό και την εργαλειοποίηση της ιστορίας. Η έμπρακτη αναγνώριση των παγίων ελληνικών θέσεων διαψεύδει τους λαϊκιστές και καταστροφολόγους της ΝΔ που μικροπολιτικά επένδυσαν στο άρμα του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επίσημη κυβερνητική θέση για τη σημαντική αυτή εξέλιξη και παραμένουμε περήφανοι που συμβάλλαμε στην επίλυση ενός μείζονος εθνικού θέματος με άξονα το διεθνές δίκαιο, τη φιλία των λαών και τα συμφέροντα της χώρας μας.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This