Τρίτη 3/8/2021

Η πολιτικάντικη λαθροχειρία Χατζηδάκη με την επιθεώρηση εργασίας

Ο λόγος που μετατρέπει την επιθεώρηση εργασίας σε «ανεξάρτητη αρχή»

Η απόλυτη λαθροχειρία του υπουργού εργασίας, η οποία δεν έχει λάβει την απαραίτητη προσοχή, είναι η σκανδαλώδης μετατροπή της επιθεώρησης εργασίας σε «ανεξάρτητη αρχή».

Εκτός από το προφανές, ότι δηλαδή δημιουργούμε μία ανεξάρτητη αρχή για να την προσθέσουμε σε έναν ιλιγγιώδη αριθμό ανεξάρτητων αρχών που υπάρχουν στην Ελλάδα, κάποιες εκ των οποίων έχουν ως μοναδικό στόχο το βόλεμα κομματικών ημετέρων, συνιστά και ένα μέγα θεσμικό θέμα.

Ότι η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα στην ΕΕ όπου το κράτος απεμπολεί την υποχρέωση της προστασίας του εργατικού δυναμικού της! Το κράτος εκχωρεί την βασική αυτή υποχρέωση του σε μία ανεξάρτητη αρχή, για μικροκομματικούς λόγους και εκτίθεται παγκοσμίως.

Με απλά λόγια, η δυσαρέσκεια των πολιτών, των εργαζομένων από τους πλημμελείς ελέγχους στα εργασιακά, δεν θα βαρύνει τον εκάστοτε υπουργό, αλλά μία «ανεξάρτητη αρχή»! Ο ορισμός του πολιτικαντισμού!

Πέραν τούτου, η συγκεκριμένη ενέργεια συνιστά ευθεία παραβίαση του αρθρο 22, παρ. 1 του Συντάγματος. Και εάν δεν το συνειδητοποιεί αντιπολίτευση για να το στηλιτεύσει, ελπίζουμε τουλάχιστον να το κάνουν οι δικαστές.

Αρθρο 22: (Προστασία της εργασίας)

1. H εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
Όλοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από φύλο ή άλλη διάκριση, έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας.

Και να πούμε στον κύριο Χατζηδάκη ότι το Σύνταγμα προβλέπει τη δημιουργία συγκεκριμένων ανεξάρτητων αρχών, για σοβαρά θέματα (5 τον αριθμό) και όχι φυσικά την συγκεκριμένη που συνιστά αντισυνταγματικό εφεύρημα του, προσφοράς τους αδίστακτους εργοδότες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ