Η Γερμανία δεν θέλει αντιρρήσεις στην ΕΕ και δρομολογεί κατάργηση του βέτο

Η Ελλάδα θα στηρίξει αυτή την εξωφρενική πρόταση;

Must Read

«Φίμωτρο» σε κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε. που αντιδρά σε μια πρωτοβουλία των ισχυρών χωρών -βλέπε Γερμανία– επιχειρείται να μπει σε ευρωπαϊκό επίπεδο διά της επίσημης οδού.

«Δράστης» ο απίθανος Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος ζητεί να καταργήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση το βέτο που διαθέτουν τα κράτη-μέλη για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Με αυτό τον τρόπο βάζει στο τραπέζι ένα θέμα που ψιθυριζόταν εδώ και καιρό, όμως δείχνει να προωθείται με τις… ευλογίες και των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο!

Όπως είπε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Γερμανίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση «να μη γίνεται όμηρος εκείνων που παραλύουν την ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική». Εξάλλου, μιλώντας σε διάσκεψη πρεσβευτών της χώρας του, προειδοποίησε όποια χώρα θέτει το βέτο, δείχνοντας ταυτόχρονα και την αποφασιστικότητα του Βερολίνου: «Όποιος το κάνει, παίζει με τη συνοχή της Ε.Ε. Το λέω εντελώς ανοιχτά: Το ‘βέτο’ πρέπει να φύγει – ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι και εμείς μπορεί να μειοψηφήσουμε».

Η παρέμβαση του Γερμανού ΥΠΕΞ αλλά και η βούληση των κομμάτων της Ευρωβουλής να την υιοθετήσουν προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Λύσης. Με ανακοίνωσή του το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου διερωτάται αν «Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.Α.Λ θα συναινέσουν σε αυτή τη γερμανική μεθόδευση, που ουσιαστικά αφαιρεί από Ελλάδα και Κύπρο το μοναδικό τους όπλο εντός Ε.Ε. Αφαιρώντας έτσι και τη δυνατότητα από μία μελλοντική πατριωτική ελληνική κυβέρνηση να το χρησιμοποιήσει, αφού και οι ίδιοι ουδέποτε το χρησιμοποίησαν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This