Τρίτη 27/7/2021

Απευθείας από τη Βουλή: Η κόντρα των πολιτικών αρχηγών για το εργασιακό νομοσχέδιο

Υψηλοί τόνοι για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη

Με την απόσταση που χωρίζει κυβέρνηση και αντιπολίτευση για το εργασιακό νομοσχέδιο να μοιάζει αγεφύρωτη, ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα (μπορεί και το βράδυ) η συζήτηση στη Βουλή με την ψηφοφορία (ονομαστική). Η αντιπαράθεση κορυφώνεται με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Πως θα ψηφίσει η αντιπολίτευση

Παρά την σφοδρή κριτική που εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο, δεν αναμένεται να καταψηφίσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Αν και η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει «φερετζέ», «για να κρυφτούν αντεργατικές διατάξεις», τη Σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας, αλλά και την Οδηγία για την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα υπάρξει θετική στάση ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε μια σειρά άρθρων αυτών των κεφαλαίων του νομοσχεδίου.

Δεν θα συμβεί όμως το ίδιο με τα άρθρα που βρέθηκαν στην αιχμή της αντιπαράθεσης, όπως η διευθέτηση του χρόνου εργασίας με ατομικές συμφωνίες, η καθιέρωση χρονικών ορίων εργασίας, η ρύθμιση για τις υπερωρίες, οι παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό νόμο, ζητήματα τα οποία συναντούν μέτωπο αντίδρασης από την αντιπολίτευση.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ