Έναν περίεργο τρόπο βρήκε το συγκρότημα Μαρινάκη για να υπερασπίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποκρύπτοντας τις τεράστιες ευθύνες του για την πρωτοφανή εκτόξευση του δανεισμού της ΝΔ. Έριξε την ευθύνη στον Κώστα Καραμανλή!
Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που η εφημερίδα Τα Νέα επιτίθεται στον πρώην πρωθυπουργό με ανυπόστατους ισχυρισμούς. Η σημερινή επίθεση όμως ισοδυναμεί με δολοφονία χαρακτήρα ενός ιστορικού στελέχους της παράταξης, ο οποίος ουδέποτε έχει παραστήσει τον «επίτιμο», είτε επί Σαμαρά είτε επί Μητσοτάκη. Αν και θα είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει.
Γιατί όμως τέτοια πρεμούρα να αποδομηθεί ο Κώστας Καραμανλής; Η δικαιολογία υπεράσπισης του πρωθυπουργού, δεν είναι επαρκής. Ειδικά όταν τα στοιχεία που παρουσιάζονται έχουν διαψευστεί και από την ίδια την δικαστική έρευνα για τα δάνεια των κομμάτων! Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Κώστας Καραμανλής από πλήρωνε κανονικά τα δάνεια του κόμματος, έτσι η δικαστική έρευνα δεν συμπεριέλαβε τον καιρό της προεδρίας του.
Το 2009, μόλις παρέδωσε ο Κ. Καραμανλής στον Σαμαρά, το χρέος της ΝΔ ήταν περίπου 100 εκ. ευρώ. Μεταξύ 2009-2015, επί Σαμαρά, πήγε στα 200 εκ. ευρώ, σε έξι χρόνια. Μεταξύ 2016-2021, επί Κυριάκου Μητσοτάκη, πήγε στα 353 εκ. ευρώ, επίσης σε έξι χρόνια. Αύξηση που συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ.
Ας σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής παρέλαβε τη ΝΔ το 1996 με χρέος 40 εκ. ευρώ, με αναγωγή των τότε δραχμών σε ευρώ. Άρα επί 12 χρόνια, ο Κ. Καραμανλής αύξησε το χρέος της ΝΔ κατά 70 εκ. ευρώ. Στα επόμενα δώδεκα χρόνια το χρέος αυξήθηκε κατά 253 εκ. ευρώ, ήτοι 100 εκ. ευρώ στα έξι χρόνια Σαμαρά και 153 εκ. ευρώ στα έξι χρόνια Κυριάκου Μητσοτάκη. Και να σκεφθεί κανείς, με δεδομένο το ότι οι εκλογικές δαπάνες αυξάνουν περισσότερο το χρέος των Κομμάτων, ότι ο Κ. Καραμανλής έκανε 7 εκλογές – 4 εθνικές και 3 ευρωεκλογές – ενώ συνολικά Σαμαράς και Μητσοτάκης, επίσης σε 12 χρόνια, έκαναν 6 εκλογές! Ο μεν Σαμαράς 3 εθνικές και 1 ευρωεκλογή, ο δε Μητσοτάκης 2 εκλογές, ήτοι 1 εθνική και 1 ευρωεκλογή.
Απομένει να δούμε εάν αυτή η επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή είναι έμπνευση του συγκροτήματος ή εάν προέρχεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου. Στην δεύτερη περίπτωση, η σκοπιμότητα είναι πολύ πιο σοβαρή από το «άγχος» υπεράσπισης του νυν πρωθυπουργού. Δεν θα είναι περίεργο να συνδέεται με τις αμφιλεγόμενες επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα, που είναι βέβαιο ότι θα βρουν απέναντί τους τον Κώστα Καραμανλή.