6/10/2022

Ο Μητσοτάκης πήγε στην Αίγυπτο «παρέα» με τον διοικητή της ΕΥΠ και την… πεθερά του! (video)

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Άφαντος», ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Μπορεί να μην μάθαμε (ακόμη) τι σημαίνει ο «χρησμός» Μητσοτάκη ότι «προσδοκά» ολοκληρωτική -και όχι μερική, όπως είναι σήμερα, χωρίς το Καστελόριζο- οριοθέτηση της ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου, ωστόσο το ταξίδι του στην Αίγυπτο, πέραν των άλλων, είχε ορισμένους λίαν ενδιαφέροντες -και διόλου παραπολιτικούς- συμβολισμούς.

  • Αναδημοσίευση από το antinews.gr

Πληροφορηθήκαμε, λοιπόν, ότι:

1. Για πρώτη φορά, πιθανότατα, ελληνική κυβέρνηση, σε ταξίδι του πρωθυπουργού της ανακοινώνει επίσημα τη συμμετοχή του διοικητή της ΕΥΠ στην αντιπροσωπεία.

Και παλαιότερα, σε ταξίδια άλλων πρωθυπουργών στο εξωτερικό, κάποιοι διοικητές της ΕΥΠ είχαν λάβει μέρος. Ωστόσο, εξ’ όσων τουλάχιστον ενθυμείται η δημοσιογραφική πιάτσα, ουδέποτε είχε ανακοινωθεί επίσημα η παρουσία σε σύνθεση κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ειδικότερα: «Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν και έλαβαν μέρος στις συναντήσεις των διευρυμένων αντιπροσωπειών ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο Νίκος Γαριλίδης».

Πιθανώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ή το περιβάλλον του- εζήλωσαν τις πρακτικές του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μονίμως διαφημίζει την παρουσία του επικεφαλής της ΜΙΤ, ακόμα και με φωτογραφίες του από τις επισκέψεις.

Να σημειωθεί ότι, διαχρονικά, οι σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών Ελλάδας και Αιγύπτου είναι εξαιρετικά στενές. Επιπλέον, γενικότερα οι Δυτικές χώρες αποφεύγουν να εμφανίσουν στις επίσημες συνθέσεις των αντιπροσωπειών τους τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών τους, των οποίων, άλλωστε, η δουλειά είναι να κάνουν ουσιαστικές επαφές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δημοφιλείς ειδήσεις  PES: Συνάντηση Τσίπρα - Μπορέλ στο περιθώριο της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών

2. Ενώ παρών στις επαφές του Αιγύπτιου προέδρου, Αλ Σίσι, ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμι Σούκρι, από την ελληνική αντιπροσωπεία απουσίαζε πανηγυρικά ο Νίκος Δένδιας.

Από τη μεριά του μεγάρου Μαξίμου, η «δικαιολογία» είναι ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρισκόταν χτες στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., η οποία προετοιμάζει τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., στις 24 και 25 Ιουνίου. Βέβαια, χθες «έβρεξε» κυρώσεις στη Λευκορωσία, αλλά το θέμα της Τουρκίας, το οποίο είναι -υποτίθεται- βασικό στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής, ήταν σχεδόν εξαφανισμένο.

Οι κακές γλώσσες, πάντως, και ιδιαίτερα οι πάμπολλες διαρροές μέσα από το μέγαρο Μαξίμου δείχνουν καρατόμηση Δένδια. Κάτι που σηματοδότησε και η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας που συνόδευε τον πρωθυπουργό στην Αίγυπτο.

Να σημειωθεί πως ο Ν. Δένδιας έμεινε έξω και από την πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Βέβαια, κυβερνητικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι ήταν ο Ερντογάν εκείνος που ζήτησε να είναι στη συνάντηση -υποτίθεται σε ρόλο μεταφραστή- το «δεξί χέρι» του, Ιμπραήμ Καλίν, και γι’ αυτό ο Κ.Μητσοτάκης πήρε μαζί του την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του, Ελένη Σουρανή.

Πόσο πειστικός, όμως, είναι ένας τέτοιος ισχυρισμός, όταν μια ημέρα μετά, ο Τ. Ερντογάν «ανακοίνωσε» ότι συμφώνησε με τον Κ. Μητσοτάκη ότι «η κυρία Ελένη και ο κύριος Ιμπραήμ», όπως χαρακτηριστικά είπε, αναλαμβάνουν τις επαφές για τα ελληνοτουρκικά;

Άκρως ενδιαφέρον είναι, επίσης, ότι η «κυρία Ελένη» φέρεται να ενδιαφέρεται για μετάθεση σε πρεσβεία στο εξωτερικό και, μάλιστα, ότι έχει κάνει αίτηση. Άραγε, και το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού εν ευθέτω χρόνω θα αλλάξει;

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Άφωνο» το πανελλήνιο με τη δήλωση του Άδωνι!

Εξαιρετικά σημαντικό είναι, ακόμα, ότι σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται και η ελληνική αντιπροσωπεία που κάνει τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Το ένα μέλος της, ο διπλωμάτης, Αλέξανδρος Κουγιού, φέρεται να έχει υποβάλει παραίτηση, ενώ και το δεύτερο, η διευθύντρια του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, φέρεται να παίρνει μετάθεση στο εξωτερικό. Έτσι, μένει μόνο ο -μεγάλος σε ηλικία- Παύλος Αποστολίδης.

3. Παρ’ ότι, όπως φαίνεται από την επίσημη ανακοίνωση του μεγάρου Μαξίμου, η πεθερά του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν περιλαμβανόταν στη σύνθεση της επίσημης αντιπροσωπείας (και ούτε ήταν ποτέ δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο), η ίδια μετείχε κανονικότατα σε όλες τις επαφές της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Είναι ενδεικτικές οι φωτογραφίες από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αιγυπτιακή προεδρία, που την δείχνει να στέκεται δίπλα στον διοικητή της ΕΥΠ και στις Ε. Σουρανή και Α. Πελώνη, προκειμένου να την χαιρετίσει ο Αλ Σίσι.

Η στιγμή όπου ο Έλληνας Πρωθυπουργός συστήνει την… πεθερά του στον Αιγύπτιο Πρόεδρο!

Βεβαίως, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ έσπευσαν να λειάνουν -για μια ακόμη φορά- τις γωνίες, γράφοντας ότι η πεθερά του Κ. Μητσοτάκη «είναι γεννημένη στην Αλεξάνδρεια και ήταν μια ευκαιρία να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της». Επίσης, ότι «στην προηγούμενη συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Αλ Σίσι , ο Αιγύπτιος πρόεδρος του είχε απευθύνει εμμέσως πρόσκληση να τον ακολουθήσει στην επίσκεψή του». Από όλα τα παραπάνω, κρατάμε, βέβαια, το «εμμέσως».

Μπορεί, λοιπόν, ο πρωθυπουργός να βρήκε την ευκαιρία, με την επίσκεψή του στην Αίγυπτο, να πάρει μαζί του και την πεθερά του. Είναι, ωστόσο, λίαν επιεικώς άκομψο για τυπικούς και ουσιαστικούς λόγους, και με βάση τα δεδομένα του διπλωματικού πρωτοκόλλου, να την έχει λες και ήταν επίσημο μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας. Θα μπορούσε να φτιαχτεί για λογαριασμό της ένα ιδιωτικό πρόγραμμα από την ελληνική πρεσβεία στην Αίγυπτο ή και να συνοδεύει διακριτικά τον πρωθυπουργό, αλλά όχι να είναι λες και αποτελεί μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας!

Δημοφιλείς ειδήσεις  Άδωνις Γεωργιάδης: «Το να σταματήσουν οι αυξήσεις γενικά, δεν υπάρχει περίπτωση»

Κοντολογίς, ο Κ. Μητσοτάκης έκανε κουρελόχαρτο το πρωτόκολλο, το οποίο έκοψε και έραψε στα μέτρα του. Άραγε, οι «διπλωματικοί σύμβουλοι» που έχει δίπλα του, δεν τον συμβουλεύουν να αποφεύγει τέτοιες κακοτοπιές; ‘Η δεν περνάει ο λόγος τους σε τέτοιες περιπτώσεις;

Διότι, τέτοιες εμφανίσεις δεν προκαλούν απλά αρνητικές εντυπώσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά -το κυριότερο- δημιουργούν μια διόλου καλή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και τις ξένες ηγεσίες.

  • Δείτε πλάνα από την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Άφωνο» το πανελλήνιο με τη δήλωση του Άδωνι!

Έτοιμος να τα βροντήξει και να αφήσει την καρέκλα, που με τόσες κωλοτούμπες απέκτησε,...

Σκόρπισαν εκατομμύρια σε προβληματικά λεωφορεία!

Οι σκανδαλώδεις συμβάσεις για τα μεταχειρισμένα λεωφορεία που αγοράστηκαν με leasing

PES: Συνάντηση Τσίπρα – Μπορέλ στο περιθώριο της Συνόδου των Ευρωσοσιαλιστών

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για θέματα Εξωτερικής...

Σκάνδαλο υποκλοπών: O Μητσοτάκης δεν πάει στην PEGA

Απέκλεισε την ακρόαση ο Οικονόμου - Πλήρης κάλυψη στον Μητσοτάκη

Άδωνις Γεωργιάδης: «Το να σταματήσουν οι αυξήσεις γενικά, δεν υπάρχει περίπτωση»

Με περίσσεια κυνικότητα, ο Υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση...

Ο Τσίπρας ζήτησε κυρώσεις από την Ε.Ε., εάν η Τουρκία παραβιάσει ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

Προσερχόμενος στην άτυπη σύνοδο του Κόμματος Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES) στην Πράγα, ο Πρόεδρος του...

Αποστάσεις Πολάκη από Κουμουνδούρου

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως η αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι από...

Βέβηλος! Η δήλωση του Μητσοτάκη που θα μείνει στην Ιστορία

Η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια, προσφέροντας πληθώρα λέξεων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για...

Μπάχαλο για το ωράριο με ευθύνη του Άδωνι Γεωργιάδη!

Νέα κυβίστηση από τον υπουργό Ανάπτυξης μετά τον σάλο για μειωμένες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων λόγω της δυσβάστακτης ενεργειακής κρίσης 

Ο Μητσοτάκης προωθεί στη Ν.Δ. και άλλον υβριστή του Καραμανλή

Οι αναρτήσεις που έδωσαν στον Μιχάλη Μπλέτσα θέση στην καρδιά του Πρωθυπουργού - Ο επιστήμονας που χλεύαζε συστηματικά τον Κ. Καραμανλή δέχτηκε πρόταση για να... αξιοποιηθεί

Η απάντηση Δένδια στις νέες προκλήσεις Ακάρ

Οι νέες καθημερινές πλέον προκλητικές δηλώσεις των γειτόνων κατά της Ελλάδας, με αποκορύφωμα τα...

Δικαίωση Μητσοτάκη είδε ο Οικονόμου στην πρόταση της Κομισιόν για προσωρινό πλαφόν στο φυσικό...

Δεόντως πανηγύρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την... επιτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή...

H Έλενα Κουντουρά στην κινητοποίηση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων ETUC στο Στρασβούργο

Η Έλενα Κουντουρά συμμετείχε στη δυναμική κινητοποίηση της ΣυνομοσπονδίαςΕυρωπαϊκών Συνδικάτων ETUC που πραγματοποιήθηκε σήμερα...

Και ξαφνικά… κωλοτούμπα Άδωνι για το ωράριο των καταστημάτων 

Αναδίπλωσε μέσα σε 24 ώρες ο υπουργός Ανάπτυξης

Νέα (πέτσινη) λίστα – Ο Σκρέκας θα μοιράσει 7.500.000 € στα ΜΜΕ

Για να ενημερώσει τους πολίτες για την ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί ζητούν 200.000.000 ευρώ αποζημιώσεις για τα Leopard!

Αποζημίωση εκτιμώμενου ύψους περί τα 200.000.000 ευρώ, που αφορά...

Δάκρυα στην κηδεία του Σταμάτη Κόκοτα – Υποβασταζόμενος ο γιος του: «Ήσουν καταπληκτικός πατέρας»

Τον σπουδαίο ερμηνευτή Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησαν σήμερα σε κλίμα...

Ξεσηκώθηκε ολόκληρη η Καστοριά για την σαρωτική ακρίβεια στα καύσιμα και την ενέργεια

«Η Καστοριά βουλιάζει. Ακούει κανείς;» βροντοφώναξαν σήμερα εκατοντάδες πολίτες...

Πύρρος Αναγνωστόπουλος: Αυτός είναι ο αριστοκράτης σύντροφος της Ζωζώς Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη αν και κρατάει πολύ χαμηλούς τόνους στην...

Βέβηλος! Η δήλωση του Μητσοτάκη που θα μείνει στην Ιστορία

Η ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα πλούσια, προσφέροντας πληθώρα λέξεων...

Πένθος στην οικογένεια Μητσοτάκη

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 89 ετών άφησε...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ