Πέμπτη 29/7/2021

Επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Βορίδης από τα… σάιτ του ΥΠΕΣ!

Το να χρησιμοποιούνται οι σελίδες του κράτους για κομματική προπαγάνδα παραπέμπει σε μονοκομματικά καθεστώτα

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε βάρος του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ότι χρησιμοποιεί τις επίσημες (κρατικές και πληρωμένες από όλους τους φορολογουμένους) ιστοσελίδες του υπουργείου για να επιτίθεται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές καταβολές καθενός, γεγονός είναι ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το δημόσιο χρήμα για μικροκομματικά παιχνίδια, και ο κ. Βορίδης το πράττει. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα του υπουργείου αναφέρεται ότι η Αριστερά είναι «βαρίδι για την πρόοδο της χώρας» και ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται ένα αδιαφανές σύστημα πολιτογράφησης, χωρίς κριτήρια».

Όπως επισημαίνει ο κ. Φίλης, πρόκειται για βαρύτατο ατόπημα και περιμένει από την κυβέρνηση να το συνειδητοποιήσει «άμεσα». «Πουθενά στην Ευρώπη δεν χρησιμοποιούνται οι σελίδες του κράτους για κομματική προπαγάνδα. Τέτοιες εικόνες χαρακτηρίζουν αποκλειστικά μονοκομματικά καθεστώτα, εκεί όπου κυβέρνηση και κράτος ταυτίζονται. Να δώσει λοιπόν αμέσως οδηγίες στους υπουργούς της, ώστε να τηρούν τουλάχιστον μια επίφαση πολιτικής νομιμότητας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ