Σπίρτζης: Γιατί αποκρύφτηκε ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη για 11 ληστείες υπηρετούσε στα γραφεία της ΝΔ;

«Επειδή δεν συνηθίζει το Γραφείο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τέτοιες παραλείψεις, αποσιωπήθηκε κατόπιν εντολών και από ποιους;,» διερωτάται ο κ. Σπίρτζης

Must Read

«Να σταματήσει η χρησιμοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες», τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος κάνει λόγο για απόκρυψη της πληροφορίας ότι ο αστυνομικός που συνελήφθη για 11 ληστείες υπηρετούσε στην ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

Διαβάστε ακόμα: Αστυνομικός είχε… ξετινάξει τα βενζινάδικα της Αττικής μέσα σε ένα δίμηνο! (video)

«Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων. Δυστυχώς, από αυτήν τη διαδικασία δεν εξαιρούνται ούτε οι υποθέσεις για την εξιχνίαση εγκλημάτων, όπως της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, που συγκλόνισε όλη την ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης, υπενθυμίζοντας «τις διαρροές σε όλα τα ΜΜΕ για τον πιθανό Γεωργιανό δολοφόνο».

«Θα θυμίσουμε ότι έλεγαν ακόμη και δημόσια ότι δεν είχαν ξανά αντιμετωπίσει τέτοια αγριότητα στα ελληνικά χρονικά και επομένως μάλλον είναι αλλοδαποί οι δολοφόνοι, δηλητηριάζοντας την ελληνική κοινωνία με ξενοφοβία και ρατσιστικές αντιλήψεις. Θα θυμίσουμε τι Δελτίο Τύπου εκδόθηκε από την ΕΛΑΣ για τις καταγγελίες Γεωργιανού πολίτη ότι βασανίστηκε επί 4 ημέρες για να ομολογήσει τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά», προσθέτει ο κ. Σπίρτζης.

«Θα αναφέρουμε, επισημαίνοντας τη διαφορετική λογική αντιμετώπισης, ότι διαβάσαμε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη αστυνομικού που συμμετείχε σε διάπραξη 11 ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τις 9 έως τις 19 Απριλίου. Δεν περιλαμβανόταν, όμως, με τον ίδιο λεπτομερή ζήλο που έχουμε δει σε διαρροές και άλλα Δελτία Τύπου, η αναφορά ότι υπηρετούσε στην ασφάλεια των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο», επισημαίνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και διερωτάται: «Προς τι η αποσιώπηση του πού υπηρετούσε ο εν λόγω αστυνομικός και για ποιον ακριβώς λόγο; Ρωτάμε δημόσια την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ: Πώς κρίνετε τη μηδενική αναφορά του Δελτίου Τύπου της ΕΛΑΣ στο πού υπηρετούσε ο επίορκος αστυνομικός; Επειδή δεν συνηθίζει το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας να κάνει τέτοιες παραλείψεις, αποσιωπήθηκε κατόπιν εντολών και από ποιους; Σήμερα καταθέσαμε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη, για τον Γεωργιανό πολίτη, τις μεθόδους ανάκρισής του και τις αντιφάσεις των διαρροών και των ανακοινώσεων. Ευχόμαστε να σταματήσει η χρησιμοποίηση της ΕΛΑΣ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολιτικές και επικοινωνιακές σκοπιμότητες και να αφεθεί να ασχοληθεί με το θεσμικό της ρόλο: Την ασφάλεια του πολίτη και την προάσπιση του Συντάγματος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This