Έλληνες δύο ταχυτήτων: «Μέσα» οι εμβολιασμένοι, «έξω» οι ανεμβολίαστοι! – Στις 12.00 ανακοινώνονται τα προνόμια

Γεωργιάδης: «Παράλογο να υπάρχει ανεμβολίαστος σεφ»

Must Read

Η κυβέρνηση αποφάσισε να διχάσει για άλλη μία φορά τους πολίτες.

Ανακοινώνει σε λίγη ώρα τα «προνόμια» που θα εξασφαλίσει σε όσους έχουν εμβολιαστεί ή σε  όσους θα εμβολιαστούν. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εμβολιασμένοι πελάτες καταστημάτων εστίασης, θα μπορούν να βρίσκονται και στον εξωτερικό αλλά και στον εσωτερικό χώρο των μαγαζιών.

Το ζητούμενο εδώ, και το μέγα ερώτημα είναι ποιος και πώς θα βάζει τα όρια στους πελάτες.

Γεωργιάδης: « Είναι λάθος να μιλάμε για προνόμια»

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι είναι λάθος η χρήση της λέξης «προνόμια», καθώς ο πλήρως εμβολιασμένος πολίτης θεωρείται απόλυτα ασφαλής από τους γιατρούς «και προφανώς κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να τον περιορίζουμε».

«Το κράτος θα λάβει αποφάσεις και θα πει, αν αποφάσισες να κινδυνεύεις πολύ πρέπει να προστατεύσω εσένα και τους άλλους και θα έχεις μικρότερη κινητικότητα. Αν έχεις επιλέξει να κινδυνεύεις λίγο, προφανώς δεν υπάρχει λόγος να περιοριστείς», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα αφορούν κλειστούς χώρους και χώρους όπου γίνονται μαζικές συναθροίσεις, δηλαδή εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Γεωργιάδης: «Δείξτε υπευθυνότητα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης απευθύνθηκε σε όσους ακόμα διστάζουν να εμβολιαστούν λέγοντας ότι ακόμη κι εκείνος που είναι τόσο υπέρ του εμβολίου ένιωσε άβολα όταν ήρθε η ώρα του εμβολιασμού και τους παρότρυνε να ξεπεράσουν το φόβο τους επιδεικνύοντας κοινωνική, οικογενειακή, επαγγελματική υπευθυνότητα.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς παιδιών τόνισε ότι τέτοιες αποφάσεις για το ποιος, πότε και πως θα εμβολιαστεί δεν τις λαμβάνει η κυβέρνηση αλλά οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμβολιασμών.

Γεωργιάδης: «Παράλογο να υπάρχει ανεμβολίαστος σεφ»

«Ένας σεφ ανεμβολίαστος δεν μπορεί να υπάρχει, είναι αδιανόητο. Και που το συζητάμε είναι παράλογο» πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης, σχολιάζοντας ωστόσο ότι χρειάζεται η λογική και δεν μπορεί να χρειάζεται να πει η κυβέρνηση σε κάποιον να κάνει το εμβόλιο.

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σχολίασε ότι ήδη για κάποιες κατηγορίες εργαζομένων όπως οι υγειονομική ήδη έχει καταλήξει η επιτροπή βιοηθικής αλλά γενικά δεν είναι θέμα κυβερνητικής απόφασης.

Τι είπε για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο υπουργός τόνισε ότι σε συνδυασμό με την επικίνδυνη μετάλλαξη Δέλτα η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι καθώς υπάρχει πράγματι μια μείωση των νέων ραντεβού για εμβολιασμό. Οι σημερινές ανακοινώσεις σκοπεύουν ακριβώς στην επανεκκίνηση αυτής της διαδικασίας.

Ανέφερε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ακόμη και εάν κολλήσουν την μετάλλαξη Δέλτα έχουν μηδενική πιθανότητα να καταλήξουν στην εντατική νοσοκομείου και να κινδυνεύσει η ζωή τους.

Διαβάστε ακόμα:

Μπόνους για εμβολιασμένους: Αυτά είναι τα πέντε προνόμια – Στις 12.00 οι ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This