Πέμπτη 5/8/2021

Ο Νίκος Δένδιας στην Παγκόσμια Συμμαχία εναντίον του «Ισλαμικού κράτους»

Το «Ισλαμικό κράτος» εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους που του δίνουν την ευχέρεια να συνεχίζει την τρομοκρατική του δράση

Υπουργική συνάντηση της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του «Ισλαμικού κράτους» πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, με τη συμμετοχή και του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια.

Ο υπουργός Εξωτερικών στην παρέμβασή του τόνισε ότι το «Ισλαμικό κράτος» εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους που του δίνουν την ευχέρεια να συνεχίζει την τρομοκρατική του δράση, ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για την αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Αφρική.

Η Ελλάδα θα συνεχίζει να συνεισφέρει στην ομάδα εργασίας της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την σταθεροποίηση των εδαφών που ανακτήθηκαν από το «Ισλαμικό κράτος», διαβεβαίωσε ο Νίκος Δένδιας. Για μια ακόμη φορά επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ανάπτυξη του Ιράκ. Ακόμη αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Βαγδάτη και Ερμπίλ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ