Γεννηματά: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους»

Must Read

«Ζούμε μια δύσκολη, διπλή κρίση υγειονομική και οικονομική και δε χρειαζόμαστε άλλες συντηρητικές πολιτικές, που μόνο σε κρίση κοινωνική μπορούν να οδηγήσουν και σε νέα αδιέξοδα» δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, το μεσημέρι, σε συνάντησή της με συνδικαλιστές στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, (ΕΚΘ).

«Δύο χρόνια τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Δεν ασχολείται με τους πολλούς. Και κυρίως δεν ασχολείται με τους εργαζόμενους. Ή μάλλον ασχολείται μόνο για τους επιτεθεί» ανέφερε η κ. Γεννηματά και συνέχισε :

«Ξεκίνησε (η κυβέρνηση), υπονομεύοντας τις κλαδικές συμβάσεις, επέβαλλε σε εξακόσιες χιλιάδες εργαζόμενους να ζουν με 534 ευρώ, χωρίς καμία ρύθμιση για τις οφειλές τους και τις ανάγκες τους και βέβαια, το κερασάκι, ήταν ο εργασιακός νόμος που μας γύρισε στην εποχή των ατομικών συμβάσεων, ξεθεμελιώνει το εργατικό δίκαιο, αφήνει τους εργαζόμενους απροστάτευτους σε κάθε ασύδοτο εργοδότη, χωρίς προστασία από το κράτος, αφού υπονομεύονται και οι μηχανισμοί ελέγχου, αλλά και χωρίς δικαστική συνδρομή και συνδικαλιστική προστασία».

«Χρειάζεται αντίδραση, χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου» πρόσθεσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Γι αυτό είμαστε εδώ, για να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της καθημερινότητας, τους ανθρώπους του ΕΚΘ που βιώνουν στην καθημερινότητά τους, όχι τις επιπτώσεις της πανδημίας, αλλά του τρόπου, με τον οποίο διαχειρίζεται αυτή η συντηρητική κυβέρνηση, την πανδημία και τις επιπτώσεις της».

Την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ευχαρίστησε για την επίσκεψή της και για την κοινοβουλευτική στήριξη της προς τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης και πρόσθεσε: «Είναι η μόνη πολιτική αρχηγός που επισκέπτεται το ΕΚΘ. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός δεν έχει έρθει στο σπίτι του εργάτη, στο ΕΚΘ, όπου εδώ απευθύνονται όλοι οι εργαζόμενοι για τα προβλήματα τους. Αυτό για μας είναι μια ηθική στήριξη, την οποία λαμβάνουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This