Πρόεδρος ΑΔΑΕ για «βαλιτσάκια» και «πακιστανικά» τηλέφωνα: «Δεν άκουσα, δεν ξέρω, δεν είδα»!

Η ΑΔΑΕ «δεν είναι ο αστυνόμος των αιθέρων» δήλωσε σχετικά

Must Read

Διακοσμητικός είναι, όπως όλα δείχνουν, ο ρόλος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), καθώς ο ίδιος ο πρόεδρός της Χρήστος Ράμμος δήλωσε παντελή άγνοια και αναρμοδιότητα για μια σειρά από «καυτά» ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και την επικαιρότητα, αφήνοντας άπαντες με την απορία για το ποια είναι τελικά τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις της Αρχής.

Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Χρήστος Ράμμος ακολούθησε τη τακτική «δεν άκουσα, δεν ξέρω, δεν είδα», τόσο για τα περιβόητα «βαλιτσάκια», όσο και για τα «πακιστανικά» τηλέφωνα. Ειδικότερα, δεχόμενος κατά ριπάς ερωτήσεις από τους βουλευτές για τα «βαλιτσάκια», για τις συσκευές παράνομης παρακολούθησης δηλαδή, ισχυρίστηκε αυτά δεν υπάγονται στις αρμοδιότητες της υπηρεσίας στην οποία προΐσταται γι’ αυτό κρίθηκε μη σκόπιμη η προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού με τα λεγόμενα «αντιβαλιτσάκια».

«Δεν μπορούσαν να συσχετιστούν τα “βαλιτσάκια” με τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ. Το “βαλιτσάκι”, άλλωστε, δεν αφήνει στίγμα, ο εντοπισμός του δε θα οδηγήσει κάπου, εκτός και αν αρχίσει αστυνομικό κυνηγητό στον κάτοχό του», είπε επί λέξει, ενώ πλήρη άγνοια δήλωσε και για τον έλεγχο των «πακιστανικών» τηλεφώνων. «Δεν το γνωρίζω, δεν απαντώ για θέματα για τα οποία δεν γνωρίζω», ανέφερε ο κ. Ράμμος, ερωτηθείς σχετικά από τον Θεόφιλο Ξανθόπουλο (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ πρόσθεσε πως η ΑΔΑΕ «δεν είναι ο αστυνόμος των αιθέρων».

Ερωτηθείς δε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την περιβόητη σύμβαση της Palantir, υποστήριξε πως ανήκει στην αρμοδιότητα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τελικά για ποια θέματα που αφορούν την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών είναι αρμόδιος ο κ. Ράμμος;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This