Ντροπή: Ο Έλληνας Πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν γιόρτασε τη σφαγή των Αρμενίων στο Αρτσάχ!

Δεν παρευρέθηκαν σε αυτή την αθλιότητα, η Γαλλία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Κύπρος

Must Read

Ο Έλληνας Πρέσβης στο Αζερμπαϊτζάν Νίκος Πιπερίγκος έγραψε με μαύρα γράμματα το όνομά του στα κιτάπια της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, καθώς πήγε στο Σουσί, να γιορτάσει μαζί με τους Αζέρους, τη σφαγή των Αρμενίων.

Η Ελλάδα πήρε μέρος στην προκλητική φιέστα που διοργάνωσε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν, στις περιοχές του Αρτσάχ, στήνοντας μια γιορτή για τα εγκλήματα που διέπραξε. Κάλεσε μάλιστα να παραστούν σ’ αυτή τη φιέστα παρωδία, με την οποία θέλουν οι Αζέροι να νομιμοποιήσουν όλα τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν σε βάρος των Αρμενίων, όλους τους ξένους πρεσβευτές που βρίσκονται στο Μπακού, σε μια εκδήλωση που έγινε στο Σουσί, την πόλη σύμβολο αυτού του πολέμου για τους Αρμένιους.

Τα αχνάρια του Ερντογάν, ακολουθεί όπως φαίνεται και το πνευματικό του τέκνο, ο δικτάτορας Αλίγιεφ και στήνει επικοινωνιακά σόου.

Στο συγκεκριμένο σόου, ανάμεσα στους πρέσβεις που πήραν μέρος ήταν και ο Έλληνας Νικόλαος Πιπερίγκος. Ο άνθρωπος που εξευτέλισε ο Αλίγιεφ τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν τον επισκέφθηκε στην προεδρική κατοικία στο Μπακού, για να του επιδώσει τα διαπιστευτήριά του. Είναι εκείνος ο διπλωμάτης που του είπε κατάμουτρα ο δικτάτορας του Αζερμπαϊτζάν, ότι η χώρα του είναι με το μέρος της Τουρκίας, σε όποια απόφαση κι αν πάρει κι εκείνος τον κοίταζε απαθής, δεχόμενος τον εξευτελισμό και καθόταν σα δαρμένο σκυλί, χωρίς να τολμήσει να πει κουβέντα.

Φυσικά ο Έλληνας διπλωμάτης, όχι απλά δεν τόλμησε να ψελλίσει έστω και μια λέξη, έστω για να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά από τότε έριξε ακόμη περισσότερο νερό στο κρασί του και φαίνεται πως αποφάσισε να σπάσει και τη μέση του αρκετές φορές, κάνοντας υποκλίσεις στον «αφέντη» του αζερικού φυσικού αερίου και πετρελαίου και στο τέλος να παρευρεθεί στην εκδήλωση ντροπής και μίσους για την ελληνική, αλλά και για την παγκόσμια διπλωματία.

Κάποιες χώρες παρευρέθηκαν, γιατί ενδεχομένως δεν είχαν καμία σχέση με την Αρμενία, ούτε φιλική, ούτε διπλωματική. Η Ελλάδα η οποία υποτίθεται πως έχει αδελφικές σχέσεις με τον αρμενικό λαό, πως τόλμησε να παραστεί σε αυτή την εκδήλωση; Να γιορτάσει τι; Τα εγκλήματα που διέπραξε το Αζερμπαϊτζάν βομβαρδίζοντας κατά τη διάρκεια του πολέμου άμαχο πληθυσμό και νοσοκομεία και μάλιστα με απαγορευμένα όπλα; ή μήπως να γιορτάσει το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα δεν παραδίδει τους αιχμαλώτους πολέμου παραβιάζοντας τη συνθήκη που υπέγραψε το Αζεμπαϊτζάν με την Αρμενία και τη Ρωσία; ή τέλος γιορτάζει ο κύριος Πιπερίγκος την καταστροφή των πολιτιστικών και θρησκευτικών ιστορικών μνημείων των Αρμενίων στην περιοχή του Αρτσάχ από τους Αζέρους;

Η απάντηση που έδιναν αρχικά από το Υπουργείο Εξωτερικών γι’ αυτό το αίσχος που έγινε, ήταν ότι ο Πιπερίγκος ασκεί δική του πολιτική στο Μπακού. Πού το βρήκαν αυτό γραμμένο, ότι ένας πρέσβης μιας σοβαρής και πολιτισμένης χώρας της δύσης, ασκεί δική του πολιτική; Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να τον έχουν ξηλώσει από τη θέση του, απ’ την πρώτη στιγμή.

Στη συνέχεια που κατάλαβαν πως δεν τρώγεται το κουτόχορτο που πήγαν να ταΐσουν τους ενδιαφερόμενους κι αποφάσισαν να πουν την αλήθεια, ότι ήταν εν γνώση του υπουργού κυρίου Δένδια η συμμετοχή του Έλληνα πρέσβη στη φιέστα της ντροπής και μάλιστα είχε πάρει την έγκρισή του.

Συγχαρητήρια λοιπόν και στον Υπουργό Εξωτερικών για τη διγλωσσία που δείχνει και την άφιλη στάση του, απέναντι στον πιο στενό του σύμμαχο λαό, τους Αρμένιους.

Ποιά είναι τελικά η πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης στα Εθνικά μας θέματα; Να στέκεται στο πλευρό εκείνων που της ανοίγουν το λάκκο συστηματικά και δηλώνουν κατάμουτρα στους διπλωμάτες μας, εχθροί της και να εγκαταλείπει η Ελλάδα τους παραδοσιακούς συμμάχους της με την πρώτη ευκαιρία;

Αν ακολουθείς τέτοιες αήθεις τακτικές σε τόσο σοβαρά ζητήματα, είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα τις βρεις μπροστά σου και μάλιστα θα τις πληρώσεις πολύ ακριβά. Δυστυχώς, φαίνεται πως η χώρα ακολουθεί ένα πολύ ολισθηρό δρόμο σε διπλωματικό επίπεδο.

Για την ιστορία να πούμε ότι δεν παρευρέθηκαν σε αυτή την αθλιότητα, η Γαλλία, η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Κύπρος. Οι χώρες αυτές, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Φυσικά και ενόχλησε τους Αζέρους αυτό το γεγονός και προσπάθησαν και πάλι με ψέματα να το καλύψουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Οι χώρες που συμμετείχαν για να γιορτάσουν τα εγκλήματα πολέμου κατά του αρμενικού λαού είναι:

Ελλάδα, Αυστρία, Λευκορωσία, Βουλγαρία, Βραζιλία, Κίνα, Αφγανιστάν, Αλγερία, Παλαιστίνη, Γεωργία, Κροατία, Ιορδανία, Ισραήλ, Σουηδία, Ελβετία, Ιταλία, Κολομβία, Κορέα, Κατάρ, Λετονία, Ουγγαρία, Μαλαισία, Μεξικό, Μαρόκο, Ολλανδία, Πακιστάν, Πολωνία, Σερβία, Σαουδική, Αραβία, Τατζικιστάν, Τουρκία, Ουκρανία, Ιαπωνία, ΗΑΕ, Χιλή, Εσθονία, Ιράκ, Ιράν, Καζακστάν, Λιθουανία, Λιβύη, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουδάν, Βενεζουέλα.

Δεν δίστασαν ξεδιάντροπα όλοι οι διπλωμάτες που πήγαν στο Σουσί, να ποζάρουν για την αναμνηστική φωτογραφία, για να μη ξεχάσουν την προδοσία που έκαναν, απέναντι σε ένα λαό που δέχθηκε μια σφοδρή και οργανωμένη επίθεση από την Τουρκία και το δορυφόρο της, το Αζερμπαϊτζάν.

Το βέβαιο είναι πως οι Έλληνες πολίτες στέκονται απέναντι σε τέτοιες πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες εκθέτουν τη χώρα σε παγκόσμιο επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούν με αυτούς που διαπράττουν τέτοια ανήθικα πράγματα.

πηγή: pontosnews.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This