Αντιδράσεις στο διάγγελμα Μητσοτάκη: «Μία κυβέρνηση που απέτυχε στα πάντα, καταφεύγει στον διχασμό για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες»

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα

Must Read

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης μετά το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε κάποιες επαγγελματικές κατηγορίες. Μια απόφαση που «ανοίγει διάπλατα» τις πόρτες των απολύσεων και αποτελεί ωμή προσπάθεια συγκάλυψης της ανεπάρκειας και των ευθυνών του Μαξίμου.

Διαβάστε ακόμα: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους εργαζόμενους σε ΜΦΗ – Εσωτερικοί χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας μόνο με εμβολιασμένους! (video)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να επιπλεύσει σπέρνοντας τον διχασμό»

Ο πρωθυπουργός «έχει αποτύχει, έχει χάσει την αξιοπιστία του, δεν τον ακούνε οι πολίτες και προσπαθεί απλά να επιπλεύσει σπέρνοντας το διχασμό» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε για πολλοστή φορά αμετανόητος, διχαστικός, αναξιόπιστος και εκτός τόπου και χρόνου να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του για τη διαχείριση της πανδημίας.

Για να μην παραδεχθεί πως απέτυχε στο στόχο για 70% ανοσία ως τον Ιούνιο, απλά τον αναδιατυπώνει με λαθροχειρίες, μιλώντας για εμβολιασμό του 70% ως το τέλος του καλοκαιριού, λες και έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Πέρα από τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο για την προστασία των ασθενών, ανακοίνωσε πως οι κλειστοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργούν μόνο για τους εμβολιασμένους, πετώντας πάλι το μπαλάκι της αποτυχίας του στους καταστηματάρχες. Επιμένει στα διχαστικά προνόμια των εμβολιασμένων, όταν έχει εμβολιαστεί μόνο το 45% των πολιτών σε μεγάλο βαθμό με δική του υπαιτιότητα».

Ελληνική Λύση: Όταν δεν μπορείς να πείσεις, επιχειρείς να επιβληθείς με απειλές.

Η Ελληνική Λύση κάνει λόγο για απειλές και εκβιασμούς και επισημαίνει χαρακτηριστικά για την ατάκα του Πρωθυπουργού περί «χρέους», αναφερόμενος στο εμβόλιο: «Έχοντας καταστήσει την Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους, φτάνεις στο σημείο να χαρακτηρίζεις το εμβόλιο ως το «νέο κατά κεφαλήν χρέος των Ελλήνων»!

Αναλυτικά:

Όταν δεν μπορείς να πείσεις, επιχειρείς να επιβληθείς με απειλές.

Απειλείς επιχειρήσεις και εργαζόμενους, εξαγοράζεις νέους με 150 € και ΜΜΕ με εκατοντάδες εκατομμύρια δημοσίου χρήματος για να συγκαλύπτεις την αποτυχία σου.

Έχοντας καταστήσει την Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια χρέους, φτάνεις στο σημείο να χαρακτηρίζεις το εμβόλιο ως το «νέο κατά κεφαλήν χρέος των Ελλήνων»!

Στο τέλος, έχοντας χάσει πλήρως το μέτρο, εκβιάζεις τους πολίτες με συνεχή διαγγέλματα, δίκην «διαταγμάτων».

Μία κυβέρνηση που απέτυχε στα πάντα, καταφεύγει στον διχασμό για να συγκαλύψει τις εγκληματικές της ευθύνες.

ΚΚΕ: «Με όχημα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό επιχειρούν να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας»

Με τη σειρά του το ΚΚΕ μιλά για μετακύλιση ευθύνης, για εγκληματικές ευθύνες και για καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός επιχειρούν ξανά -με όχημα αυτή τη φορά τον “υποχρεωτικό εμβολιασμό”- να μετακυλίσουν στο λαό την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας και τις καθυστερήσεις στα ποσοστά του εμβολιασμού, αλλά και να δημιουργήσουν όρους “κοινωνικού αυτοματισμού”, προκειμένου να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες.

Η ανακοίνωση μέτρων “υποχρεωτικότητας”, που ξεκινάει στην Ελλάδα και σ’ άλλες χώρες της ΕΕ, φανερώνει την υποκρισία των κυβερνήσεων, οι οποίες την ίδια στιγμή αρνούνται να πάρουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, διατηρούν την υποχρηματοδότηση των δημοσίων συστημάτων υγείας και τον εμπορευματοποιημένο χαρακτήρα τους, συντηρούν τον συγχρωτισμό σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι τα Μέσα Μεταφοράς και οι χώροι δουλειάς κι αποδέχονται τα πρωτόκολλα – “λάστιχο” των μεταφορικών και τουριστικών ομίλων.

Οι πραγματικές αιτίες που υπονομεύουν τον αναγκαίο και γρήγορο εμβολιασμό του λαού, πρέπει να αναζητηθούν στις κυβερνητικές ελλείψεις και παλινωδίες γύρω από τα αναγκαία μέτρα προστασίας, στις αντιφατικές ανακοινώσεις σχετικά με τον εμβολιασμό, στις καθυστερήσεις και τους ανταγωνισμούς μονοπωλίων και κρατών, στις λογικές της “ανταποδοτικότητας” που καλλιέργησε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, στο γεγονός ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας ανάγεται σε ατομική και όχι κοινωνική – κρατική ευθύνη. Αυτή η πολιτική είναι η πραγματική απειλή για την προστασία της υγείας του λαού από τον ιό, τροφοδοτώντας ταυτόχρονα τον φόβο και τον ανορθολογισμό.

Η υποχρεωτικότητα θα μπορούσε να εξετασθεί μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, όπως για παράδειγμα οι εργαζόμενοι στην υγεία και την πρόνοια, κάτω από ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις, όπως η εξαντλητική και προσωποποιημένη ενημέρωση, ο πλήρης προληπτικός έλεγχος για ενδεχόμενες εξαιρέσεις απ’ τον εμβολιασμό, η υγειονομική επιτήρηση των εμβολιασμένων, η παρακολούθηση και η επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Και φυσικά χωρίς αυτή η υποχρεωτικότητα να ανοίγει “παράθυρο” καταπάτησης συνταγματικών δικαιωμάτων, γενίκευσης ή ευκαιρίας για μέτρα σε βάρος εργαζομένων, στο πλαίσιο και των σημερινών ιδιωτικοποιημένων υπηρεσιών στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας.

Αυτοί οι όροι, που απαιτούν τη θωράκιση του δημοσίου συστήματος υγείας και ιδιαίτερα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όχι μόνο δεν διασφαλίζονται στο πλαίσιο της σημερινής πολιτικής, αλλά αντίθετα υπονομεύονται συστηματικά.

ΜέΡΑ25: Η διχαστική λύση ενός ανίκανου Πρωθυπουργού: πολίτες δύο ταχυτήτων

Για λύση καρμπόν σε κάθε πρόβλημα, κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, σχολιάζοντας το διάγγελμα Μητσοτάκη αναφερόμενο σε διχαστική και αυταρχική εξαγγελία (για την πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους μόνο σε εμβολιασμένους) ως «τίποτα λιγότερο από μια κοινωνία απαρτχάϊντ».

Η ανακοίνωση:

Πιστός στην ιδεολογία του, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο διάγγελμά του τη μόνη καρμπόν λύση που έχει για κάθε πρόβλημα: κοινωνία δύο ταχυτήτων.

Η διχαστική και αυταρχική εξαγγελία του Πρωθυπουργού για πρόσβαση στο εσωτερικό καταστημάτων εστίασης μόνο για εμβολιασμένους, δεν είναι μόνο ανατριχιαστική κοινωνικά -(τίποτα λιγότερο από μια κοινωνία απαρτχάϊντ)- είναι επίσης άδικη, και αναποτελεσματική.

Άδικη γιατί χάρη στην ανικανότητα της κυβέρνησής του, δεν αποτελεί απλά επιλογή του πολίτη να εμβολιαστεί: το εμβολιαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη καθυστερεί απαράδεκτα, όχι λόγω των (πολύ μειοψηφικών) αρνητών, αλλά λόγω των πολλών αστοχιών στη διαδικασία, από τις περιορισμένες παραλαβές εμβολίων, (άλλη μια «επιτυχία» της ΕΕ) μέχρι τα πισωγυρίσματα στην παροχή συγκεκριμένων εμβολίων.

Και αναποτελεσματική, διότι υποσκάπτει την ίδια την εμβολιαστική διαδικασία με το να πριονίζει την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος και τους μηχανισμούς του, ένα δεδικασμένο που το ζήσαμε και με το αλαλούμ των μέτρων προστασίας, την εργαλειοποίηση των επιτροπών ειδικών, και κυρίως το αρνητικό παράδειγμα πρωθυπουργού και κυβερνητικών που μονίμως εξαιρούσαν εαυτούς από τα αυταρχικά μέτρα που επιβάλανε σε όλους τους άλλους.

Καμία αυτοκριτική δεν ακούσαμε για όλους αυτούς τους χειρισμούς της Κυβέρνησης, της ΕΕ και της κ. Φον ντε Λάιεν, ούτε για την παντελή απουσία ενίσχυσης του ΕΣΥ, μόνο εξυπνακισμούς, νουθεσίες και απειλές. Ακόμα όμως και με όλα αυτά δεν μας είπε ο Πρωθυπουργός πώς ακριβώς θα κάνουν τους “πορτιέρηδες” οι καταστηματάρχες για να εμποδίζουν τους ανεμβολιάστους να εισέλθουν.

Η Μητσοτάκης ΑΕ προσπαθεί να ρίξει λοιπόν τις δικές της αστοχίες στις πλάτες των πολιτών, τιμωρώντας τους για το ότι οι ίδιοι οι κυβερνητικοί δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, και φέρνοντας ένα μακρύ, πρόωρο χειμώνα στο καλοκαίρι τους, μέσα από έκτακτα διαγγέλματα στα μικρά διαλείμματα ανάμεσα στις μόνιμες Πρωθυπουργικές ανέμελες αποδράσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This