Μνημόνιο συνεργασίας για τον ψυχισμό των παιδιών

Must Read

Ακούστε το άρθρο

Τα συγκλονιστικά αρνητικά για τον ψυχισμό των παιδιών στοιχεία οδηγούν σε γρήγορες λύσεις.

Τετραετή συνεργασία με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων στη χώρα μας ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα με μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Κι αυτό γιατί στη διάρκεια της πανδημίας σχεδόν διπλασιάστηκε ο εθισμός των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο, με τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου να αγγίζουν το 50%, με υπερβολικό άγχος, φοβίες, καταθλιπτικό συναίσθημα, αλλά και αίσθημα παραίτησης και έλλειμμα προοπτικής ανάμεσα σε παιδιά και νέους. Παράλληλα παρουσιάστηκε αύξηση στις διατροφικές διαταραχές, πολυφαγία και ανορεξία σε παιδιά και εφήβους, ανεξαρτήτως πολιτισμικής προέλευσης.

«Η επένδυση στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών είναι η μόνη ασφαλής και αποδοτική επένδυση που μπορεί να κάνει ένα κράτος, γιατί το μέλλον κάθε κοινωνίας είναι τα παιδιά της» δήλωσε η Ζωή Ράπτη, που ως πρώτη αποδέκτρια αυτών των αρνητικών δεικτών κινείται για άμεσες παρεμβάσεις.

«Η έγκαιρη ανίχνευση, η πρόληψη, η πρόσβαση σε ποιοτικές κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας αλλά και η εξάλειψη του στίγματος γύρω από ψυχικές και διατροφικές διαταραχές θα αποτελέσουν τον πυρήνα της προσέγγισής μας» συμπλήρωσε η υπουργός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This