Παρασκευή 30/7/2021

Μνημόνιο συνεργασίας για τον ψυχισμό των παιδιών

Τα συγκλονιστικά αρνητικά για τον ψυχισμό των παιδιών στοιχεία οδηγούν σε γρήγορες λύσεις.

Τετραετή συνεργασία με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων στη χώρα μας ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας και το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα με μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη. Κι αυτό γιατί στη διάρκεια της πανδημίας σχεδόν διπλασιάστηκε ο εθισμός των παιδιών και των εφήβων στο διαδίκτυο, με τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου να αγγίζουν το 50%, με υπερβολικό άγχος, φοβίες, καταθλιπτικό συναίσθημα, αλλά και αίσθημα παραίτησης και έλλειμμα προοπτικής ανάμεσα σε παιδιά και νέους. Παράλληλα παρουσιάστηκε αύξηση στις διατροφικές διαταραχές, πολυφαγία και ανορεξία σε παιδιά και εφήβους, ανεξαρτήτως πολιτισμικής προέλευσης.

«Η επένδυση στην ψυχική και σωματική υγεία των παιδιών είναι η μόνη ασφαλής και αποδοτική επένδυση που μπορεί να κάνει ένα κράτος, γιατί το μέλλον κάθε κοινωνίας είναι τα παιδιά της» δήλωσε η Ζωή Ράπτη, που ως πρώτη αποδέκτρια αυτών των αρνητικών δεικτών κινείται για άμεσες παρεμβάσεις.

«Η έγκαιρη ανίχνευση, η πρόληψη, η πρόσβαση σε ποιοτικές κοινοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας αλλά και η εξάλειψη του στίγματος γύρω από ψυχικές και διατροφικές διαταραχές θα αποτελέσουν τον πυρήνα της προσέγγισής μας» συμπλήρωσε η υπουργός.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ