Αμετανόητα προκλητικός ο Άδωνις: Δίνει (ξανά) γραμμή στις επιχειρήσεις να απολύουν κόσμο που δεν έχει εμβολιαστεί

Ο Υπουργός Ανάπτυξης που θέλει να φέρει την ανάπτυξη με απολύσεις

Must Read

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι «λίγοι ανεύθυνοι» στους οποίους αναφέρεται αυτή η κυβέρνηση έχοντας στοχοποιήσει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν είναι οι πολίτες, αλλά οι Υπουργοί του Μαξίμου. Και τα σκήπτρα τα κρατά πανηγυρικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης που θέλει να φέρει την ανάπτυξη με απολύσεις, για μια ακόμη φορά έδωσε γραμμή και ελευθέρας στους εργοδότες να διώξουν κόσμο από τις επιχειρήσεις τους.

«Αν κάποιος υπάλληλος, με την επιλογή του να μην εμβολιαστεί, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της επιχείρησης, είναι ένας σπουδαίος λόγος για να απολυθεί», είπε ο Υπουργός, από το μυαλό του οποίου δεν περνά καν ότι υπάρχουν τρόποι να βρεθεί λύση και να είναι προστατευμένοι όλοι (π.χ. διπλό, ή τριπλό τεστ και έξτρα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί).

«Όταν μια επιχείρηση βγάζει σε αναστολή έναν εργαζόμενό της, ακόμα και με στέρηση μισθού, θα πρέπει να προσλάβει κάποιον άλλον. Αν η αναστολή είναι επ’ αόριστον και τελειώσει η πανδημία, θα πρέπει να χάσει τη δουλειά του ο εργαζόμενος που προσελήφθη στη θέση του; Δηλαδή, ο άνθρωπος που εμβολιάστηκε θα χάσει τη δουλειά του για τον άνθρωπο τον ανεύθυνο που δεν εμβολιάστηκε;», ανέφερε στον ΣΚΑΪ διαστρεβλώνοντας κάθε έννοια της κοινής λογικής, αφού εξαρχής δεν θα έπρεπε να τεθεί θέμα αναστολής του εργαζόμενου.

Και στο πλαίσιο της εκδικητικής και τιμωρητικής πολιτικής της Κυβέρνησης, ο κ. Γεωργιάδης προέτρεψε τους επιχειρηματίες να μη δίνουν αποζημιώσεις στους απολυθέντες που δεν έχουν εμβολιαστεί! «Η επιχείρηση έχει το δικαίωμα να απολύσει εργαζόμενο άνευ αποζημίωσης για σπουδαίο λόγο. Ο μη εμβολιασμός είναι σπουδαίος λόγος για απόλυση».

Εντελώς υποκριτικά μάλιστα, πρόσθεσε στο τέλος ότι και καλά «το καλύτερο θα ήταν να μην απολυθεί κανείς, ειδικά αν μπορούν να βρεθούν άλλες λύσεις όπως η τηλεργασία. Για να φτάσουμε στην απόλυση θα πρέπει η επιχείρηση να έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια».

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ακόμα ότι οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν περιορισμούς.

«Ηθικό δικαίωμα του κράτους να περιορίζει την κυκλοφορία και την κοινωνική δραστηριότητα των εμβολιασμένων δεν υφίσταται. Αυτοί οι άνθρωποι δεν κινδυνεύουν. Οι εμβολιασμένοι δεν πρόκειται να υποστούν περιοριστούν πλέον. Ήδη οι ανεμβολίαστοι υφίσταται περιορισμούς. Μόνοι τους το επέλεξαν. Δεν υπάρχει κανένα plan b. Πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Η θα εμβολιαστούμε ή θα έχουμε προβλήματα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This