Τι δίνει ο Μητσοτάκης για να πάρει μειωμένο πλεόνασμα

Must Read

Έχοντας στις αποσκευές του τις αθρόες ιδιωτικοποιήσεις και την άμεση μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από τον Σεπτέμβριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ξεκινά σήμερα από το Παρίσι τον κύκλο των επαφών του με ξένους ηγέτες, επιδιώκει προσελκύσει γαλλικές επενδύσεις και παράλληλα να αποσπάσει την στήριξη του Εμμανουέλ Μακρόν για να πετύχει τον στόχο του να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Τόσο στην σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Γαλλίας όσο και την επόμενη εβδομάδα στο Βερολίνο με την Ανγκέλα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να τονώσει την αξιοπιστία της χώρας και της κυβέρνησής του, ώστε σε δεύτερο χρόνο να πετύχει την χαλάρωση των δανειστών στο θέμα των πλεονασμάτων. Προς τούτο ο κ. Μητσοτάκης προβάλλει την εκτέλεση του προυπολογισμού του 2019 και την δέσμευσή του για τήρηση της συμφωνίας για τα πλεονάσματα το 2020.

Επιδιώκει μία συμφωνία για μείωση του πλεονάσματος του 2021 στο 3% και του 2022 στο 2,5%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβάλλει τα θετικά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και την βελτίωση του κλίματος και θα ενισχύσει τις θέσεις του ανοίγοντας την μεταρρυθμιστική του ατζέντα την οποία συγκεκριμενοποιεί με το αναπτυξιακό και το φορολογικό νομοσχέδιο που θα έλθουν στην Βουλή εντός των προσεχών ημερών.

Στο φορολογικό που θα έλθει μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα περιλαμβάνεται η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων αρχικά στο 24% και σύντομα στο 20%. Η μείωση της φορολογίας θα είναι δέλεαρ μαζί με τις ιδιωτικοποιήσεις για την προσέλκυση Γάλλων επενδυτών.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις είναι χαρακτηριστική η αναφορά σε σημερινό άρθρο του Figaro που αναφέρει: “ο κατάλογος είμαι μακρύς: εταιρείες ύδρευσης και ενέργειας, ταχυδρομείο, περιφερειακά λιμάνια, ακόμη και η εταιρεία διαχείρισης φυσικού αερίου”. Το άρθρο αναφέρει ακόμη ότι για να προχωρήσει γρήγορα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός στηρίζεται στους συμμάχους του, όπως ο Εμμανουέλ Μακρόν και γι αυτό έχει στη βαλίτσα του συγκεκριμένα σχέδια, για να κινητοποιήσει ο κ. Μακρόν τους επενδυτές της Γαλλίας.

Σε κάθε περίπτωση το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι ο στόχος της μείωσης των πλεονασμάτων από το 2021 είναι εφικτός εφόσον πετύχει τους στόχους της η κυβέρνηση και τηρήσει τις υποσχέσεις της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This