Πέμπτη 29/7/2021

Το τουρκικό προξενείο γιόρτασε στη Θράκη την επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία

Φιέστες σε Κομοτηνή και Ξάνθη! Ποιοι Έλληνες συμμετείχαν

Η ελληνική κυβέρνηση κοιμάται ύπνο βαθύ και οι Τούρκοι αλωνίζουν στη Θράκη, όπου διοργανώνουν και εκδηλώσεις, με το αποκορύφωμα να είναι η… χρηματοδότηση από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού, όπως διαλαλούν οι ίδιοι οι Τούρκοι, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της πατρίδας μας.

Συγκεκριμένα, διοργανώθηκε φιέστα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις 15 Ιουλίου για να γιορτάσουν την αποτυχία του πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν και φυσικά δεν θα έλειπε από εκεί ο «αγαπημένος» μας δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν.

Μεταξύ αυτών που έδωσαν το «παρών» ήταν και ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χατζηοσμάν, ο δημοτικός σύμβουλος Ιμάμογλου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ταρκάν Μουλταζά, οι ψευτομουφτήδες, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ και η επίτιμη πρόεδρος του DEB Ισίκ Σαδίκ.

Αυτά έγιναν στην Κομοτηνή, ενώ ο Μπουρχάν του ΚΙΝ.ΑΛ. ήταν στη γιορτή της Ξάνθης στο κεντρικό Τσινάρ τζαμί… με τον Τούρκο πρόξενο, ενώ ο Χουσεΐν Μπαλτατζή, που ακούγεται έντονα τελευταία για υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Ξάνθη, ήταν ο διοργανωτής της εκδήλωσης για το αποτυχημένο πραξικόπημα της Τουρκίας!

Στην εκδήλωση της Ξάνθης στο Τσινάρ τζαμί ήταν παρόντες, εκτός του βουλευτή Ξάνθης Μπουρχάν και οι αντιδήμαρχοι Ξάνθης Σουά και Λεβέντ, καθώς επίσης ο πρώην δήμαρχος Μύκης, ο Καπζά, αλλά και το σύνολο των ιμάμηδων που πρόσκεινται στον ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Τον βουλευτή Μπουρχάν του ΚΙΝ.ΑΛ. Ξάνθης τον είχαν παραγκωνισμένο και τον τοποθέτησαν στα πίσω καθίσματα, κάτι που τον οδήγησε να καθίσει εντελώς μόνος του, αφού δεν σεβάστηκαν ούτε τον ίδιο ούτε την ιδιότητα του βουλευτή που κατέχει.

Ενα ερώτημα που πρέπει να τεθεί προς το υπουργείο Πολιτισμού της πατρίδας μας είναι εάν αποφάσισε να ενισχύσει με 6.500 ευρώ τη «φιέστα ειρήνης» που σκαρώνει ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, καλώντας δημάρχους από Τουρκία και Βουλγαρία. Είναι ο ίδιος που μας «υπέδειξε» ως εχθρούς μιλώντας στην Προύσσα για τον τουρκισμό του και στην εκδήλωση της Κομοτηνής τίμησε «τη μνήμη των ηρώων που σκοτώθηκαν» στο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν προ πενταετίας.

Το ίδιο υπουργείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη Θράκη, έδωσε πολύ λιγότερα χρήματα για την ταινία «5» που κάποιοι ετοιμάζουν για τη συμβολή των Θρακών στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ