Θα διπλασιάσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά (video)

Ποια ήταν η πιο ντροπιαστική ερώτηση που δέχτηκε

Must Read

Για το ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝΑΛ, τις εσωκομματικές εκλογές και την αντιπολίτευση που ασκεί, μίλησε η Φώφη Γεννηματά στη στη διαδικτυακή εκπομπή «Μeeting Piont» και στην Όλγα Τρέμη.

Σχετικά με την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο εσωκομματικός της αντίπαλος Ανδρέας Λοβέρδος, δήλωσε: «Το Κίνημα Αλλαγής υπάρχει επειδή υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ σήμερα υπάρχει και είναι κοινοβουλευτικό κόμμα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής. Απλά πράγματα. Όλοι ξέρουν ποιοι είμαστε και όλοι ξέρουν ποιες είναι οι ρίζες μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι κουβέντες για κατανάλωση. Είναι παιχνίδια γύρω από συναισθήματα και αναμνήσεις. Όσο με αφορά, τα δικά μου συναισθήματα και οι δικές μου αναμνήσεις για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι για πούλημα».

Αναφέρθηκε και στον αγώνα της να προστατεύσει όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ: «Το ΠΑΣΟΚ είναι ορθάνοιχτο και είναι ορθάνοιχτο γιατί έγιναν προσπάθειες και έκανα προσπάθειες προσωπικά. Το προστάτευσα. Όλο αυτό το διάστημα θεώρησα προσωπικό μου χρέος να αποκαταστήσω και την ιστορική του διαδρομή και να αναδείξω τις αδικίες σε βάρος του και από τη ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ και να θυμίσω στη μεγάλη πλειοψηφία των παλαιότερων προοδευτικών πολιτών, ότι έζησαν καλύτερα σε αυτήν τη χώρα με το ΠΑΣΟΚ».

Υποστήριξε μάλιστα πως το κόμμα της έχει σταθερά ανοδική πορεία, περνώντας «πέτρινα χρόνια με προσπάθεια απαξίωσης της παράταξής μου, προσπάθεια περιθωριοποίησης, δεν ήταν απλά και εύκολα όλα. Και σήμερα θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στο σημείο που μπορούμε πια να κάνουμε και το άλμα προς τα μπρος. Διπλασιάσαμε τα ποσοστά μας, μάλιστα τα υπερδιπλασιάσαμε θα έλεγα, γιατί ξεκινήσαμε δημοσκοπικά με ποσοστά εξωκοινοβουλευτικά».

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στην πιο ντροπιαστική ερώτηση που δέχτηκε το 2015, εάν πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έμπαινε στη Βουλή. «Ήταν μία ντροπιαστική ερώτηση για την ιστορία μας. Θεωρώ ότι σήμερα μπορούμε να το κάνουμε ξανά. Μπορούμε να διπλασιάσουμε και πάλι τα ποσοστά μας. Μπορώ να το εγγυηθώ. Και εγώ τουλάχιστον το έχω αποδείξει στην πράξη».

Κριτική έκανε για τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι Τσίπρας και ο Μητσοτάκης δοκιμάστηκαν και ότι ο ελληνικός λαός θα πρέπει να απαλλαγεί και «να απεγκλωβιστεί από αυτές τις δύο σκουριασμένες άγκυρες», όπως χαρακτήρισε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. «Ο κ. Μητσοτάκης, στη σκιά της πανδημίας, φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους. Ο κ. Τσίπρας είχε δύο ευκαιρίες να κυβερνήσει. Πήρε δυο φορές εντολή από τον ελληνικό λαό. Παρουσιάστηκε ως μια προοδευτική δύναμη και τι έκανε; Την πρώτη την εξάντλησε με τις αυταπάτες και τη δεύτερη εντολή την εξάντλησε για να συνεχίσει να κυβερνά με τον κ. Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ηττήθηκε η πρότασή του. Η προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή. Αυτό δεν είναι όρος, είναι προϋπόθεση».

Σχετικά με τις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να ασκήσει ακόμη και βέτο και ότι «εμείς θα ήμασταν στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης εάν αποφασίσει, επιτέλους, να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται η Ελλάδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This