Για τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις παρά την πανδημία, μίλησε ο Μητσοτάκης στον πρόεδρο του Eurogroup

Συνεχίζει να... αυτοθαυμάζεται ο Πρωθυπουργός!

Must Read

Σήμερα το μεσημέρι στο Μαξίμου έγινε η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο του Eurogroup και Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχιου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ο Μητσοτάκης από την αρχή της συνάντησης έσπευσε να αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που πέτυχε η κυβέρνηση παρά την πανδημία: «Είμαι βέβαιος ότι συζητήσατε με τον υπουργό Οικονομικών την πρόοδο που έχει σημειώσει η ελληνική οικονομία τα τελευταία δύο χρόνια. Το σημείο που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι, παρά την πανδημία και όλες τις δυσκολίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να εφαρμόζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κάτι το οποίο, πιστεύω, ότι μας τοποθετεί στο κατάλληλο σημείο ώστε να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από την επικείμενη ανάπτυξη που θα έχει επίδραση και στην ελληνική οικονομία».

«Για εμάς, η πρόκληση δεν είναι απλώς η ανάπτυξη, αλλά μια ανάπτυξη που θα έχει καλύτερα χαρακτηριστικά, θα έλεγα, μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται σε μια διαφορετική σύνθεση, η οποία θα εστιάζει περισσότερο στις εξαγωγές, στις επενδύσεις, στην καινοτομία και λιγότερο στην κατανάλωση. Και πιστεύω ότι έχουμε θέσει τα θεμέλια για το άνοιγμα ενός μακροπρόθεσμου κύκλου ανάπτυξης για την οικονομία» τόνισε ο Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον πρόεδρο του Eurogroup για την στήριξη στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου, αναγνώρισε το εξαιρετικό, όπως είπε, έργο που κάνει ο υπουργός για την ελληνική οικονομία και εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Μοιράζομαι απολύτως, κι εγώ, την αισιοδοξία σας για την ελληνική οικονομία. Βλέποντας την πρόοδο που έχετε σημειώσει μέχρι τώρα και κοιτώντας την ανάπτυξη που θα σημειωθεί εδώ στην Ελλάδα για το τρέχον και για το επόμενο έτος, αυτό αποτελεί σημάδι της ανθεκτικότητας της οικονομίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This