Προχωρούν στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, αλλά κατά τα άλλα κάνουν… έκκληση!

Μέσα στον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12-15 ετών προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας

Must Read

Σχεδιασμοί και «δωροδοκίες» αποδείχθηκαν φιάσκο, καθώς η προσέλευση του κόσμου στα εμβολιαστικά κέντρα δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να έχει «γυρίσει το παιχνίδι» της υποχρεωτικότητας σε έκκληση…  

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τώρα ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε μία απέλπιδη προσπάθεια για άλλη μία φορά κάνει επίκληση στο συναίσθημα, ουσιαστικά παρακαλώντας τους πολίτες να εμβολιαστούν ακόμα και με τη μία δόση!

«Κάντε έστω μία δόση εμβολίου πριν πάτε διακοπές. Καλό θα ήταν όλοι πριν φύγουν για διακοπές να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά αν αυτό δεν είναι για κάποιους εφικτό λόγω των ημερομηνιών, ας γίνει έστω και η πρώτη δόση», είπε ο κ. Κικίλιας κρούοντας καμπανάκι κινδύνου για τον 15Αυγουστο.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι «ο 15Αύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεώτεροι με ηλικιωμένους, για αυτό και πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς».

«Μέσα στον Αύγουστο οι εμβολιασμοί για τους 12-15 ετών»

Μιλώντας στην συνέχεια για τους εφήβους, ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε πως περίπου 30.000 ραντεβού έχουν ήδη προγραμματιστεί από την ηλικιακή ομάδα 15-17 ενώ αποκάλυψε πως εντός του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 12-15.

Ο κ. Κικίλιας είπε ότι το ΕΣΥ θα αντέξει ακόμη και αν ασκηθεί νέα μεγάλη πίεση, τόνισε, ωστόσο, ότι θα πρέπει να σκεφτούμε ότι οι δυνάμεις του εθνικού συστήματος υγείας πρέπει να αφοσιωθούν και σε άλλες ασθένειες. «Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες», είπε.

«Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με την μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση είναι κάτω του 10%», είπε χαρακτηριστικά.

Επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού

Αναφερόμενος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Κικίλιας είπε πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. «Εγώ έχω δει αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This