Αεροδρόμιο Αμυγδαλεώνα: Ο Μακάριος Λαζαρίδης «το ‘πε και το ‘κανε» για την αξιοποίησή του

Must Read

Είχε δεσμευτεί προεκλογικά επ’ αυτού ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης και, πλέον, η δέσμευση για την αξιοποίηση του χώρου του αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα παίρνει «σάρκα και οστά».

Ο κος Λαζαρίδης είχε υποσχεθεί κατ’ επανάληψη ότι θα πράξει ό,τι περνάει από το χέρι του, προκειμένου ο χώρος, μετά από μια δεκαετία, να βγει σε διαγωνισμό, ευχόμενος, μάλιστα, να αναλάβει την επένδυση η εταιρεία εκπαίδευσης πιλότων Egnatia Aviation. «Διασφαλίζονται απόλυτα οι οικογένειες των στρατιωτικών που ζουν στο αεροδρόμιο, εύχομαι να αναλάβει την επένδυση η εταιρεία Egnatia Aviation», δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της ΝΔ.

Κατά την επίσκεψή του στην εν λόγω εταιρεία πριν από τρία χρόνια, στις 8 Μαρτίου του 2018, ο κ. Λαζαρίδης είχε ζητήσει, με δήλωσή του, «από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και βεβαίως το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας να βγάλουν το ταχύτερο δυνατό το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα σε διαγωνισμό».

Αναθέρμανση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος

Επίσης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ Καβάλας για τη δημοσιοποίηση της δήλωσης «πόθεν έσχες», στις 11 Νοεμβρίου 2019, είχε αναφέρει: «Μετά από αναθέρμανση του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος από τους ιδιοκτήτες κ. Δ. Λυμπεράκη και Γ. Ζωγραφάκη, μιας από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες εκπαίδευσης πιλότων στην Ευρώπη, της Egnatia Aviation, βρισκόμαστε σε επαφή με το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας και την αρμόδια διεύθυνση του Γ.Ε.Α., την Δ2, για το αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. Υπενθυμίζω, ότι το ενδιαφέρον αυτό υφίσταται από το 2010, τότε δεν βοηθήθηκε από τις τοπικές αρχές, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Μια επένδυση πάνω από 10.000.000 ευρώ, που θα δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε».

Ήρθε, εν τέλει, η στιγμή που η σημαντική αυτή εξαγγελία γίνεται πράξη, με τον κ. Λαζαρίδη να διαβεβαιώνει παράλληλα ότι οι οικογένειες που συνεχίζουν και ζουν στο παλαιό αεροδρόμιο «διασφαλίζονται απόλυτα. Δεν θα τους βγάλει κανείς από εκεί μέσα. Θα παραμείνουν εκεί, στο πλαίσιο μάλιστα της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων». Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 υπογράφηκε απόφαση για διενέργεια νέου δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων του στρατιωτικού αεροδρομίου του Αμυγδαλεώνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This