Ο Μηταράκης ζήτησε από την Τουρκία να… τηρήσει τις υποχρεώσεις της!

Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να απειλεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη

Must Read

Μόνο σαν ανέκδοτο μοιάζει το να ζητάει ο Νότης Μηταράκης από την Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της! Αυτό αναφέρει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, που κατέθεσε νέο αίτημα προς τη Frontex και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την άμεση επιστροφή στην Τουρκία 1.908 μεταναστών που διαμένουν στα ΚΥΤ των νησιών μας.

«Αναμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της, που ομολογουμένως έχει αγνοήσει τους τελευταίους 17 μήνες», ανέφερε συγκεκριμένα με επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, την επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον, τον επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχελι, και τον επικεφαλής της Frontex, Φαμπρίς Λετζέρι.

Και ζητάει την άμεση επιστροφή των ατόμων που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016. Η διαδικασία των επιστροφών έχει σταματήσει από τις 15 Μαρτίου 2020, οπότε και η Τουρκία επικαλέστηκε τις δυσκολίες που επέφερε το ξέσπασμα της πανδημίας, ουσιαστικά όμως πρόκειται για πρόφαση.

Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να απειλεί και την Ελλάδα και την Ευρώπη, η οποία κοιτάει και καμαρώνει τον σουλτάνο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This