Για τέταρτη χρονιά η επίμαχη γαλλική εταιρία εκτός δήλωσης του πρωθυπουργικού ζεύγους

Δεκάδες ακίνητα και υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις!

Must Read

Την αμύθητη ακίνητη περιουσία, αλλά και τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις -που δεν εξυπηρετούνται και με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς- του πρωθυπουργικού ζεύγους αποκάλυψε το «πόθεν έσχες» του φορολογικού έτους 2019 που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Το ζευγάρι κατέχει δεκάδες ακίνητα σε Αθήνα, Κρήτη και Τήνο, καθώς και τρεις πισίνες. Μάλιστα, έχει αποφασίσει να… αβγατίσει την περιουσία του, καθώς για το 2019 δήλωσε συνολικά 36 εγγραφές σε ακίνητα, τέσσερις δηλαδή παραπάνω σε σχέση με το 2018.

Ταυτοχρόνως, αίσθηση προκαλούν οι υψηλές δανειακές υποχρεώσεις του ζευγαριού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρωστάει συνολικά 417.304 ευρώ έναντι 449.204 ευρώ που χρωστούσε το 2018. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο έδωσε 31.900 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα δάνειά του.

Μάλιστα, το 2019 δεν είχε ξεκινήσει η αποπληρωμή του δανείου ύψους 150.000 ευρώ που έλαβε από την αδερφή του Αλεξάνδρα έναν χρόνο νωρίτερα. Σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» η πρώτη δόση του δανείου είχε προγραμματιστεί για τις 19/04/2020, επομένως μένει να δημοσιοποιηθεί το «πόθεν έσχες» της επόμενης χρονιάς, ώστε να φανεί εάν κατέβαλε ή όχι τη δόση, ως όφειλε.

Όσο για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, οι οφειλές της ξεπερνούν τα 903.000 ευρώ. Το 2018 οι οφειλές ανέρχονταν σε 912.000, επομένως η σύζυγος του πρωθυπουργού πλήρωσε μόλις 9.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο.

Η δημοσιοποίηση του «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού έγινε στη σκιά των πρόσφατων δημοσιευμάτων περί παράνομης απόκρυψης της γαλλικής εταιρίας Personal Ventures που ανήκε στην κυρία Γκραμπόφσκι. Ο πρωθυπουργός δεν συμπεριέλαβε για τέταρτη συνεχή χρονιά την επίμαχη εταιρία στο «πόθεν έσχες» του, προκαλώντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που σχολίασε: «Για μία ακόμη φορά δεν δήλωσε τη γαλλική εταιρία που κρύβει παράνομα από το 2016. Τι κρύβει η εν λόγω εταιρία και δεν τη δηλώνει;» διερωτήθηκε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου επιμένει να καταγγέλλει «τηλεφωνήματα στα κανάλια» από το Μαξίμου, υποστηρίζοντας ότι «μόνο το Open είχε ρεπορτάζ για τις αποκαλύψεις και την τραγελαφική προσπάθεια συγκάλυψης στην επιτροπή πόθεν έσχες».

Κατά τα λοιπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει εισοδήματα 82.017 ευρώ, ενώ η Μαρέβα Γκραμπόφσκι 64.671 ευρώ. Ο πρωθυπουργός έχει μετοχές 17.000 δολαρίων και 7.500 ευρώ, ενώ η σύζυγός του κατέχει τρεις θυρίδες.

Αίσθηση προκαλούν οι χαμηλές καταθέσεις του πρωθυπουργού, που ανέρχονται σε 5.500 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει σε τράπεζες του εξωτερικού και εσωτερικού 249.823 ευρώ και 177.711 δολάρια. Ο πρωθυπουργός διατηρεί τη συμμετοχή του στην ΚΗΡΥΞ Α.Ε., ενώ η σύζυγός του στις εταιρίες Zeus + ΔΙΟΝΕ Α.Ε. και Μ. Γκραμπόφσκι Α.Ε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This