Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Στη Βουλή … η “εξαγωγή” τουρκικών όπλων με λέιζερ στη Λιβύη

Με αφορμή διεθνείς αναφορές (www.armyrecognition.com/weapons defence industry military technology.uk/turkey uses laser weapon technology to shoot down chinese uav wing loong ii in libya.html) σύμφωνα με τις οποίες, στη Λιβύη, καταρρίφθηκαν εναέριοι στόχοι με όπλα τουρκικής κατασκευής που χρησιμοποιούν την τεχνολογία λέιζερ, ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και αντιπρόεδρος του κόμματος Βασίλης Βιλιάρδος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, Άμυνας, Εξωτερικών και Ναυτιλίας.

Του Αντώνη Ι. Αντωνιάδη

Ειδικότερα ο κ. Βιλιάρδος υιοθετεί καθώς φαίνεται τις ως άνω πληροφορίες και ζητά να μάθει εάν η Ελληνική πολιτεία γνωρίζει ότι η Τουρκία διαθέτει στο οπλοστάσιό τέτοιου είδους τεχνογνωσία όπως και για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο τα συστήματα αυτά να έχουν παραχθεί κατόπιν μεταφοράς τεχνογνωσίας από άλλη χώρα.
Καταλήγοντας θέτει το ερωτηματικό για το εάν η παράδοση του σε Λυβικές δυνάμεις αποτελεί παραβίαση της διεθνούς απαγόρευσης πωλήσεων όπλων σε οιαδήποτε από τις εμπλεκόμενες δυνάμεις στον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγεται εκεί καθώς και εάν η χώρα μας έχει διασφαλιστεί έτσι ώστε να μην έχει υπάρξει παράδοση αυτού του υλικού από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ