Φωτιά Βαρυμπόμπη: Υποδειγματική δουλειά στην… εκκένωση είδε ο Μητσοτάκης! (video)

Ο Πρωθυπουργός μετέβη στις 8:10 στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος»

Must Read

Απόγνωση και τεράστια καταστροφή από τα πύρινα μέτωπα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της εικόνας που καταγράφεται σήμερα.

Οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών από χθες καταγγέλλουν ότι ενώ πυροσβέστες και εθελοντές με κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, «έπεσαν» στη μάχη με τις φλόγες, τα μέσα που διέθεταν ήταν (και παραμένουν) πενιχρά…

Να σκεφτεί κανείς ότι, απλός κόσμος κινητοποιήθηκε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διασωθούν τα ζώα που βρίσκονταν στις περιοχές που καίγονταν, κάνοντας έκκληση για την εύρεση φορτηγών ώστε να μετακινηθούν από εκεί και να διασωθούν.

Υποδειγματική δουλειά στην εκκένωση είδε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός… εμφανίστηκε για λίγη ώρα στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης για να ενημερώσει τους πολίτες ότι έγινε υποδειγματική δουλειά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» και αφού συμμετείχε σε μίνι σύσκεψη, έκανε δηλώσεις για την κατάσταση.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής, έγινε μεγάλη δουλειά μέσα στη νύχτα από τα πεζοπόρα τμήματα» σημείωσε ο πρωθυπουργός για να επαναλάβει το αφήγημα που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση πως αφού δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές… όλα πήγαν καλά.

«Κρατώ ως θετικό ότι δόξα τω Θεώ δεν είχαμε μέχρι στιγμής απώλεια ζωής. Το σύστημα εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά. Οι κρίσιμες υποδομές άντεξαν. Θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή των ζημιών, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, το δάσος θα ξαναγίνει, έχουμε ακόμη δύσκολες μέρες καθώς ο καύσωνας συνεχίζεται και οι άνεμοι θα μεγαλώσουν» είπε ο πρωθυπουργός και… αποχώρησε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, από την πλευρά του, επισήμανε ότι από τα τέσσερα πύρινα μέτωπα το ένα είναι ενεργό και τα υπόλοιπα παραμένουν σε ύφεση. Εξήγησε ότι τη νύχτα έπεσαν οι άνεμοι και ανέβηκε η υγρασία και παρά το υψηλό θερμικό φορτίο, οι εξελίξεις αυτές βοήθησαν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας τα εναέρια μέσα έχουν πλέον την αποστολή να κλείσουν τα μέτωπα για να προχωρήσει η οριοθέτηση της πυρκαγιάς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This