Τι απαντάει ο Παναγιωτόπουλος για τις καθυστερήσεις των καναντέρ (video)

O υπουργός Εθνικής Άμυνας... εκτιμά ότι μάλλον υπήρχε ζημιά

Must Read

Πολλές ήταν οι καταγγελίες των κατοίκων της Βαρυμπόμπης για την ιδιαίτερα αραιή συνδρομή των καναντέρ στο μέτωπο της φωτιάς, τη στιγμή που οι ίδιοι έδιναν μάχη με κουβάδες και λάστιχα προκειμένου να εμποδίσουν το πύρινο μέτωπο να φτάσει στα σπίτια τους. 

Για τις καθυστερήσεις των εναέριων μέσων, απάντησε μιλώντας στο Open o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σύμφωνα με τον υπουργό τα Canadair παρουσιάζουν συνεχώς φθορές επειδή βρίσκονται σε διαρκή λειτουργία.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια διασπορά εναέριων μέσων. (…) Όταν τα αεροπλάνα αυτά είναι σε διαρκή λειτουργία παρουσιάζουν και μικροφθορές. Αυτές αντιμετωπίζονται και σε κάθε περίπτωση τα Canadair πετάνε. Διαθέσαμε ό,τι μπορούσαμε να διαθέσουμε. (…) Όλα τα εναέρια μέσα έχουν πέσει στη μάχη και κάνουν τη δουλειά τους. Ερχόμενο το Canadair από τη Βόρεια Ελλάδα, σταμάτησε στη Σκύρο για ανεφοδιασμό, ή έλαβε εντολή να δει κάποιο περιστατικό. Η εκτίμηση που κάνω είναι πως (το Canadair) παρουσίασε μια μικροφθορά και σταμάτησε στη Σκύρο», είπε σημειώνοντας ότι τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην Αθήνα δεν πετάνε στη Σκύρο για ανεφοδιασμό.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Τατόι απειλήθηκαν από την πύρινη λαίλαπα και υπέστησαν ζημιές, αλλά τελικά κατάφεραν να προστατευθούν.

Δείτε επίσης: Τα καναντέρ πήγαιναν στη Βαρυμπόμπη από τη… Σκύρο! (video)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This