Τρίτη, 20 Απρίλιος 2021

ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ: Στην Τουρκία κατευθύνεται το… βαπόρι από την Περσία! – Τι θα κάνουν οι ΗΠΑ;

Φαίνεται πως κάτι ήξερε χθες ο Υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος που προέβλεψε ότι το πλοίο…τρομοκράτης κατά τις ΗΠΑ, θα πάει στην Τουρκία! Το ερώτημα είναι τώρα το πως θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ, εάν επιβεβαιωθεί ότι η Άγκυρα θα την προκαλέσει ακόμη μια φορά αγνοώντας την.

Να θυμίσουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν θεωρήσει ως εχθρική κίνηση οποιαδήποτε βοήθεια προς το Ιρανικό δεξαμενόπλοιο απειλώντας με κυρώσεις όποια χώρα του προσφέρει βοήθεια. Η Ελλάδα μάλιστα προειδοποιήθηκε σε πολλά επίπεδα, ώστε να μην τολμήσει να παράσχει καμία βοήθεια στο τάνκερ.

Το Ιρανικό τάνκερ που αρχικά είχε δηλωθεί ότι κατευθύνεται προς την Καλαμάτα   στις 08.30 ώρα Ελλάδος βρισκόταν μεταξύ Μάλτας και Ιταλίας με κατεύθυνση το στενό των Αντικυθήρων και με τελικό προορισμό όπως έχει καταχωρηθεί στο αυτόματο σύστημα AIS, το λιμάνι της Μερσίνας. Την πληροφορία πως το τάνκερ κατευθύνεται προς την Τουρκία μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα Sozcu η οποία επικαλείται το «Associated Press».

Το Adrian Darya 1, δεν αποκλείεται αντί στο τέλος να πάει σε  κάποιο λιμάνι της Τουρκίας κατευθυνθεί τελικά στα Κατεχόμενα της Κύπρου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ