Αυξημένη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Must Read

Αυξημένη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές δείχνουν τα πρώτα στοιχεία σε σχέση με τις τελευταίες, που διεξήχθησαν πριν από πέντε χρόνια.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο εσωτερικών της Γαλλίας στο Twitter, η συμμετοχή των Γάλλων πολιτών μέχρι το μεσημέρι ήταν στο 19,27%, ενώ το 2014, ως την ίδια ώρα, είχε ψηφίσει περίπου το 15,70%.

Στην Ισπανία, στις 15.00 ώρα Ελλάδας, ποσοστό 34,77% των 37 εκατομμυρίων εκλογέων είχε προσέλθει στις κάλπες, ποσοστό κατά περίπου 11 μονάδες μεγαλύτερο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014 (23,87%), αλλά λίγο μόνο μεγαλύτερο σε σχέση με τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές του 2015.

Στις βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία που διεξήχθησαν στις 28 Απριλίου η συμμετοχή έως την ίδια ώρα ήταν 41,49%.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο, οι Ισπανοί μετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό στην εκλογική διαδικασία του Απριλίου, όπου η συμμετοχή ξεπέρασε τελικά το 75%.

Στην Ουγγαρία το 17,2% είχε ψηφίσει μέχρι τις 10:00 το πρωί τοπική ώρα σε σχέση με 11,5% πριν από μια πενταετία.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στη Ρουμανία, όπου μέχρι τη μια το μεσημέρι τοπική ώρα είχε ψηφίσει το 19,7% σε σχέση με 12,4% το 2014. Η χώρα διενεργεί ταυτόχρονα δημοψήφισμα για κάποιες αμφιλεγόμενες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της δικαιοσύνης.

Σλοβάκοι εκλογικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές θα ανέλθει σε περίπου 20%, το οποίο, παρότι χαμηλό, είναι υψηλότερο από το 13% του 2014. Η Σλοβακία έχει καταγράψει το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής σε όλες τις ευρωεκλογές από το 2004 που εντάχθηκε στην ΕΕ!

Το ποσοστό συμμετοχής των Κροατών ψηφοφόρων βρισκόταν στο 9,9% στις 11:30 τοπική ώρα, κατά 2% υψηλότερο από το αντίστοιχο του 2014.

Μια μικρή άνοδος στο ποσοστό συμμετοχής παρατηρήθηκε και στην Κύπρο καθώς στις 3 το μεσημέρι ανερχόταν σε 29% σε σχέση με 28% που ήταν στις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Στη Σλοβενία, το ποσοστό συμμετοχής ήταν ελαφρά υψηλότερο σε σχέση με το 2014: 8,9% στις 11:00 τοπική ώρα, έναντι 8,3% το 2014.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This