Γεννηματά: «Το 2007 έφταιγε ο στρατηγός άνεμος, το 2021, με άπνοια, θυμηθήκατε την κλιματική κρίση»

«Έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί», είπε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στον Πρωθυπουργό

Must Read

Στην ομιλία της στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις καταστροφικές πυρκαγιές, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση κατά της Κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την καταστροφική διαχείριση τόσο των πυρκαγιών, όσο και της πανδημίας.

Η κ. Γεννηματά επεσήμανε ότι η καταστροφή από τις πυρκαγιές «είναι πρωτοφανής» και «αποδείχτηκε η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους. Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και απέτυχε» ενώ απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό συμπλήρωσε: «Οι πυρκαγιές δεν σβήνονται με επικοινωνιακά σόου. Η συγγνώμη σας ήταν προσχηματική. Οι ευθύνες πρέπει να καταλογιστούν, με απομάκρυνση από τις θέσεις τους των υπευθύνων υπουργών».

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συνέχισε την επίθεση στον Κυβέρνηση Μητσοτάκη με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο: «Μας είπατε εδώ ότι πετύχατε τους στόχους σας με τα δάση να καπνίζουν ακόμη. Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Το 2007 έφταιγε ο στρατηγός άνεμος, το 2021, με άπνοια, θυμηθήκατε την κλιματική κρίση, αλλά δεν μπορείτε να εξηγήσετε γιατί η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε καμένες εκτάσεις από πυρκαγιές».

«Έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα»

Σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, η Φώφη Γεννηματά τόνισε την αποτυχία του επιτελικού κράτους: «Τρεις μήνες πριν μας λέγατε ότι η πανδημία είναι υπό έλεγχο, οι εμβολιασμοί προχωρούν, η χώρα ανοίγει με ασφάλεια για τον τουρισμό. Έχετε αποτύχει σε όλα τα επίπεδα. Το επιτελικό κράτος δεν λειτουργεί. Η πανδημία είναι εδώ και χθες είχαμε ρεκόρ κρουσμάτων».

Και κλείνοντας την αναφορά της στον κορωνοϊό συμπλήρωσε: «Οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν. Την περίοδο του καλοκαιριού δεν υπήρχε κανένας έλεγχος. Δεν έχει στηρίξη το ΕΣΥ για να αντέξει το επόμενο διάστημα. Δεν καταφέρετε να πείσετε τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This