Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021

Έρχεται η ρύθμιση για να ψηφίζουν οι Ελληνες του εξωτερικού

Εντός του 2019 θα έλθει στη Βουλή η ρύθμιση που θα δίνει το δικαίωμα στους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στις χώρες όπου ζουν όπως προανήγγειλε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του («Real News») εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξει ελληνικό κόμμα που θα αρνηθεί να υπερψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση: «Το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη γη είναι πρώτα απ’ όλους δικό τους δικαίωμα. Συζητάμε μαζί τους τη βέλτιστη λύση.

Όπως και να διασφαλίσουμε το αυτονόητο, ότι τα παιδιά των Ελλήνων είναι Έλληνες πολίτες, όπου κι αν γεννιούνται» δήλωσε . Παράλληλα έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων και τη δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους την ύπαρξη πατριωτισμού ως ισχυρό στοιχείο ταυτότητας, ασφάλειας, σιγουριάς, αλλά και ως μια διαχρονική αξία που συγκινεί και δίνει δύναμη δίπλα στην ελευθερία και την αλληλεγγύη.

«Η ανασυγκρότηση της χώρας, μπορεί να υπάρξει μέσα από την αναγέννηση και του παγκόσμιου ελληνισμού» πρόσθεσε. Σχολιάζοντας τη μετεκλογική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «έχει τεράστια προβλήματα» και πρόσθεσε. . «Είναι ένα πολύ ανομοιογενές σχήμα, με έναν αρχηγό που θέλει να το μετατρέψει σε ένα πλήρως προσωποπαγές κόμμα, αλλά δεν διαθέτει σύγχρονη στρατηγική. Και πολλούς επιμέρους αρχηγούς τάσεων βγαλμένους από τις ιδεοληψίες που τους κατατρέχουν»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ