Οσονούπω καθολική υποχρέωση στον εμβολιασμό: Έρχεται και στην εστίαση!

Ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά

Must Read

Ο υπουργός Επικρατείας, Γιιώργος Γεραπετρίτης τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε ένα «παιχνίδι» αλλεπάλληλων δηλώσεων και εισηγήσεων αναφορικά με το τι άλλο περιμένει τον κόσμο στο θέμα του εμβολιασμού.

Ήδη έχει καταστήσει σχεδόν… σαφές ότι, όχι μόνο είναι σίγουρος αλλά και δεδομένος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στον κλάδο της εστίασης.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, και πρόσθεσε ότι αυτό το ζήτημα αποτελεί αντικείμενο μελέτης των ειδικών και της επιτροπής εμβολιασμών.

«Είναι αντικείμενο μελέτης των ειδικών μας. Ακούω την κριτική ότι το χειμώνα στους κλειστούς χώρους στην εστίαση θα βρίσκονται εμβολιασμένοι πελάτες ή νοσήσαντες ενώ το προσωπικό μπορεί να μην έχει κάνει το εμβόλιο. Για το προσωπικό υπάρχει μεγαλύτερη ευαισθησία. Η εστίαση για τον πελάτη είναι ψυχαγωγία και για τον εργαζόμενο τρόπος επιβίωσης. Υπάρχουν για τους εργαζόμενους πολύ αυστηρά μέτρα με δύο τεστ την εβδομάδα. Αν δούμε ότι η κατάσταση δεν βαίνει βελτιούμενη, προφανώς θα εξεταστούν μέτρα επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και στον ιδιωτικό τομέα», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

«Πρέπει οι πολίτες να αντιληφθούν τις υποχρεώσεις τους»

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση ακούει τα επιχειρήματα από όλες τις πλευρές, από τους πολίτες που θέλουν επέκταση του εμβολιαστικού ρεύματος και από εκείνους που δεν το επιθυμούν. «Το κράτος δεν μπορεί να είναι ακραία πατερναλιστικό. Κάποια στιγμή θα πρέπει και οι πολίτες να αντιλαμβανόμαστε τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κράτος και απέναντι στην κοινότητα. Η λογική δεν μπορεί να είναι το κράτος να επιβάλλει σε όλους τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Είναι και θέμα συνείδησης. Από εκεί και πέρα το ζήτημα του ποσοστού του εμβολιασμού στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας είναι αντικείμενο μελέτης και θα υπάρξουν ανακοινώσεις στο εγγύς μέλλον», πρόσθεσε.

Παράλληλα είπε πως η Επιτροπή Βιοηθικής έχει εκφέρει ήδη γνώμη για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού η οποία λέει ότι θα πρέπει να εξαντλείται κάθε πιθανότητα προηγούμενης πειθούς. «Αυτή η γνώμη εξακολουθεί να είναι σε ισχύ. Δεν νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω γνωμοδότηση για νέες κατηγορίες. Επίσης σταδιακά τα εμβόλια λαμβάνουν οριστική άδεια όπως συνέβη ήδη με το εμβόλιο της Pfizer από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, κάτι που αναμένεται και για τα υπόλοιπα εμβόλια», σημείωσε.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως σημασία έχει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού λέγοντας πως ένα σημαντικό ποσοστό βρίσκεται μάλλον σε απροθυμία. Είπε επ’ αυτού ότι την τελευταία εβδομάδα είχαμε σημαντική αύξηση στα νέα ραντεβού για το πρώτο εμβόλιο και υπάρχει αισιοδοξία ότι σύντομα θα δούμε τους αριθμούς των εμβολιασμών να ανεβαίνουν.

Τι είπε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους φοιτητές

Για το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για τους φοιτητές στα πανεπιστήμια, είπε ότι στην παρούσα φάση δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τον εμβολιασμό τους στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Άλλο εστίαση, άλλο… εκκλησία!

Για τους Ναούς, είπε ότι στο χώρο της Εκκλησίας υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί που έχουν να κάνουν με τη χωρητικότητα, την χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων και με ανώτατο όριο συμμετεχόντων. «Είναι ευαίσθητο ζήτημα γιατί αφορά τη θρησκευτική συνείδηση των πολιτών. Η Εκκλησία έχει τηρήσει το χρέος της για την εφαρμογή των μέτρων και για να μεταδίδεται το μήνυμα της ανάγκης του εμβολιασμού. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα άλλο πρόβλημα σε ότι αφορά τη λειτουργία των ναών», ανέφερε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This