Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται – Επί θύραις ο ανασχηματισμός

Τι ρόλο θα παίξουν οι... καραμπόλες

Must Read

Η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει ήδη αρχίσει. Το αργότερο έως την Κυριακή θα έχει πραγματοποιηθεί, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Εστία».

«Δεν μπορεί να μιλά ο πρωθυπουργός για λάθη στην Βουλή και να καθυστερούν οι αλλαγές» ελέχθη στην εφημερίδα από κυβερνητικό αξιωματούχο. Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ήταν παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη για την σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Όλες οι πληροφορίες όμως συγκλίνουν πως ο ανασχηματισμός που θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι σαρωτικός και θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

  1. Πολλοί κορυφαίοι Υπουργοί θα μετακινηθούν και μερικοί θα μείνουν εκτός κυβέρνησης. Υπό μετακίνηση είναι οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
  2. Από το Υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδεται κάθε πληροφορία που διακινείται ότι υπάρχει ένταση με το Μέγαρο Μαξίμου γιατί ζητήθηκε από τον Νίκο Δένδια να μετακινηθεί σε άλλο Υπουργείο με ταυτόχρονη «προαγωγή» σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Ο… θρύλος αναφέρει ότι την θέση επιθυμεί ο κ.Γεραπετρίτης ο οποίος ακούγεται και για το Δημόσιας Τάξεως.
  3. Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός Μητσοτάκη προβλέπει εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2022 ή και νωρίτερα θα αυξηθεί εντυπωσιακά η εκπροσώπηση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ εις βάρος των τεχνοκρατών με άνοιγμα στην λεγόμενη καραμανλική πτέρυγα πλην της σαμαρικής. Ακούγονται προς υπουργοποίηση τα ονόματα του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Καραμανλή, Θεόδωρου Ρουσόπουλου, του στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά Θανάση Πλεύρη και του Σίμου Κεδίκογλου (λόγω Εύβοιας). Άγνωστος όμως ο προορισμός τους. Ο κύριος Μητσοτάκης ταλαντεύεται για το αν θα αντικαταστήσει τον Χάρη Θεοχάρη μετά το αυξημένο κύμα τουριστών που σώζει την σαιζόν.
  4. Θέμα φαίνεται να υπάρχει για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το επιθυμεί η Νίκη Κεραμέως αλλά ακούγεται το όνομα του Γιάννη Πλακιωτάκη. Η κυρία Κεραμέως θα ήθελε και το Υπουργείο Πολιτισμού. Για το Υπουργείο Πολιτισμού ακούγεται επίσης η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ευρισκόμενη στις Σπέτσες διανύει τον τελευταία μήνα της κυήσεώς της.
  5. Δεν αποκλείονται αλλαγές στις συνθέσεις των υπουργείων Οικονομικών και Άμυνας.
  6. Είναι τέτοιο το προφίλ του Υπουργείου Υγείας που επιτρέπει την ανάθεση του σε στέλεχος της κεντροαριστεράς.
  7. Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για επιστροφή του Τάκη Θεοδωρικάκου στην κυβέρνηση

Όπως σημειώσαμε όμως όλα είναι ρευστά. Η τελική σύνθεση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τις λεγόμενες καραμπόλες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This