Πλεύρης για εμβολιασμούς: «Δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται, αλλά…»

«...όπως κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής έχει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, έτσι και ένας ασθενής ογκολογικός έχει δικαίωμα να επιλέξει να τον κουράρει γιατρός που έχει εμβολιαστεί»

Must Read

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης ως εναρκτήριο μήνυμα υπουργού Υγείας, όπως είπε, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ο νέος υπουργός Υγείας επισήμανε πως «ο εμβολιασμός είναι και για τον εαυτό μας και για την κοινωνία. Και δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται. Αλλά, όπως κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής έχει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, έτσι και ένας ασθενής ογκολογικός έχει δικαίωμα να επιλέξει να τον κουράρει γιατρός που έχει εμβολιαστεί».

Ολόκληρη η δήλωση του Θάνου Πλεύρη:

«Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός και η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, προκειμένου να συνεχιστεί ένα επιτυχημένο έργο που έχει γίνει εδώ στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη τον Κικίλια, τον Βασίλη τον Κοντοζαμάνη και τη Ζωή τη Ράπτη. Και, πραγματικά, μια επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, τομές που ξεκίνησαν να γίνουν και πρέπει να ολοκληρωθούν.

Πριν 20 χρόνια, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου και το διδακτορικό μου πάνω στο δίκαιο της Υγείας, δεν θα περίμενα ότι θα βρισκόμουν κάποια στιγμή σε αυτήν εδώ τη θέση. Και από αυτή τη θέση θα ήθελα να σας πω ότι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό, για να συνεχιστεί αυτό το έργο.

Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στη Μίνα Γκάγκα, που είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το σύστημα και έχει αγωνιστεί και είναι από τους μαχητές και τους αγωνιστές όλο αυτό το διάστημα. Σε όλο το προσωπικό του υπουργείου, που πολλούς από εσάς σας γνωρίζω, διότι έχω περάσει από αυτό εδώ το υπουργείο με έναν άλλον ρόλο το διάστημα 2013-2015. Αλλά και σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες που εργάζονται στο σύστημα υγείας. Θα είμαστε δίπλα τους.

Και ένα μήνυμα που θέλω να πω, ως εναρκτήριο μήνυμα υπουργού Υγείας είναι ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε. Και ο εμβολιασμός είναι και για τον εαυτό μας και για την κοινωνία. Και δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται. Αλλά, όπως κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής έχει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, έτσι και ένας ασθενής ογκολογικός έχει δικαίωμα να έχει την επιλογή να τον κουράρει γιατρός που έχει εμβολιαστεί. Θέλουμε να πειστεί όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί, πρώτα από όλα για τη δική του την υγεία, γιατί βρίσκεται στη μάχη, αλλά και για τη Δημόσια Υγεία.

Για μια ακόμη φορά, Βασίλη, και σε εσένα Βασίλη, θέλω να σας ευχαριστήσω για όλη την προσπάθεια που κάνατε εδώ. Καλό αγώνα στα νέα καθήκοντα τα οποία έχεις. Και μακάρι να καταφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνει ο πρωθυπουργός, αλλά και η κοινωνία, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Παράλληλα, όμως, να γίνουν και οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις βάσει του προγράμματός μας, τις οποίες έχουμε εξαγγείλει και λόγω του κορωνοϊού υπήρχε πρόβλημα ως προς τη συνολική τους υλοποίηση, αλλά οπωσδήποτε και αυτές τώρα θα συνεχιστούν».

Γκάγκα: Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νέοι ασθενείς στα νοσοκομεία

Από την πλευρά της, η Μίνα Γκάγκα, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα νέας αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, στη θέση του -απερχόμενου από το κυβερνητικό σχήμα- Βασίλη Κοντοζαμάνη, τόνισε πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε όλους τους γύρω μας να εμβολιαστούμε», καθώς «βλέπουμε καθημερινά ασθενείς στο νοσοκομείο, που είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι».

Αναλυτικά η δήλωση της Μίνας Γκάγκα:

«Καλησπέρα και από εμένα. Να σας ευχαριστήσω όλους καταρχήν. Εγώ δουλεύω με αυτό το υπουργείο και τους ανθρώπους του εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο με το ΚΕΣΥ και η συνεργασία μας είναι εξαιρετική.

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό που νομίζω ότι με τιμά με την εμπιστοσύνη του και νομίζω ότι τιμά όλο το ΕΣΥ μαζί. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι προς όλο το ΕΣΥ, που νομίζω ότι φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Να ευχαριστήσω το υπουργείο γιατί είναι ένα σύστημα που επί δέκα χρόνια κρίσης μειωνόντουσαν οι δυνάμεις του συνεχώς και είμαστε σε καλύτερη θέση τώρα από ό,τι ήμασταν ξεκινώντας η πανδημίαΈχουμε δρόμο μπροστά μας γιατί η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Και άρα είναι ένα σημαντικό μέλημα. Είναι, όμως, και ένα σημαντικό μέλημα επίσης η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν ακριβώς αυτό που θέλουν, στον τόπο που ζουν για τις πρώτες βοήθειες και σε πολύ καλά κέντρα για τα πιο εξειδικευμένα πράγματα.

Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα ήθελα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο σας για ό,τι κάνατε, και τους τρεις σας μάλλον, για ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα. Και νομίζω ότι συνεργαζόμενοι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε ακόμα καλύτερα και να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα έχουμε εμπιστοσύνη όλοι, όπως έχουμε τώρα. Και θα έχουμε πραγματικά συνθήκες νοσηλείας καλές, πρωτοβάθμια υπηρεσία υγείας καλή.

Να ευχαριστήσω τον Μάριο τον Θεμιστοκλέους για αυτό το εκπληκτικό πρόγραμμα των εμβολιασμών που ήδη τρέχει στη χώρα, αλλά και την κυρία Θεοδωρίδου. Και να πω και εγώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε όλους τους γύρω μας να εμβολιαστούμε. Βλέπουμε καθημερινά ασθενείς στα νοσοκομεία που “βαραίνουν”, που είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Θα ήθελα και πάλι να το ξαναπώ, είναι σημαντικός ο εμβολιασμός.

Να σας ευχαριστήσω και πάλι όλους και να ευχηθώ σε όλους μας καλή δουλειά. Ευχαριστώ πολύ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This