Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Πλεύρης για εμβολιασμούς: «Δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται, αλλά…»

«...όπως κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής έχει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, έτσι και ένας ασθενής ογκολογικός έχει δικαίωμα να επιλέξει να τον κουράρει γιατρός που έχει εμβολιαστεί»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης ως εναρκτήριο μήνυμα υπουργού Υγείας, όπως είπε, κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής από τον απερχόμενο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους υγειονομικούς που αρνούνται να εμβολιαστούν, ο νέος υπουργός Υγείας επισήμανε πως «ο εμβολιασμός είναι και για τον εαυτό μας και για την κοινωνία. Και δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται. Αλλά, όπως κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής έχει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, έτσι και ένας ασθενής ογκολογικός έχει δικαίωμα να επιλέξει να τον κουράρει γιατρός που έχει εμβολιαστεί».

Ολόκληρη η δήλωση του Θάνου Πλεύρη:

«Είναι μεγάλη η τιμή που μου έκανε ο πρωθυπουργός και η εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό μου, προκειμένου να συνεχιστεί ένα επιτυχημένο έργο που έχει γίνει εδώ στο υπουργείο Υγείας από τον Βασίλη τον Κικίλια, τον Βασίλη τον Κοντοζαμάνη και τη Ζωή τη Ράπτη. Και, πραγματικά, μια επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, τομές που ξεκίνησαν να γίνουν και πρέπει να ολοκληρωθούν.

Πριν 20 χρόνια, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου και το διδακτορικό μου πάνω στο δίκαιο της Υγείας, δεν θα περίμενα ότι θα βρισκόμουν κάποια στιγμή σε αυτήν εδώ τη θέση. Και από αυτή τη θέση θα ήθελα να σας πω ότι θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό, για να συνεχιστεί αυτό το έργο.

Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στη Μίνα Γκάγκα, που είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από το σύστημα και έχει αγωνιστεί και είναι από τους μαχητές και τους αγωνιστές όλο αυτό το διάστημα. Σε όλο το προσωπικό του υπουργείου, που πολλούς από εσάς σας γνωρίζω, διότι έχω περάσει από αυτό εδώ το υπουργείο με έναν άλλον ρόλο το διάστημα 2013-2015. Αλλά και σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες που εργάζονται στο σύστημα υγείας. Θα είμαστε δίπλα τους.

Και ένα μήνυμα που θέλω να πω, ως εναρκτήριο μήνυμα υπουργού Υγείας είναι ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστούμε. Και ο εμβολιασμός είναι και για τον εαυτό μας και για την κοινωνία. Και δεν υπάρχει τιμωρητική αντιμετώπιση όποιων δεν εμβολιάζονται. Αλλά, όπως κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής έχει το δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, έτσι και ένας ασθενής ογκολογικός έχει δικαίωμα να έχει την επιλογή να τον κουράρει γιατρός που έχει εμβολιαστεί. Θέλουμε να πειστεί όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί, πρώτα από όλα για τη δική του την υγεία, γιατί βρίσκεται στη μάχη, αλλά και για τη Δημόσια Υγεία.

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Για μια ακόμη φορά, Βασίλη, και σε εσένα Βασίλη, θέλω να σας ευχαριστήσω για όλη την προσπάθεια που κάνατε εδώ. Καλό αγώνα στα νέα καθήκοντα τα οποία έχεις. Και μακάρι να καταφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείχνει ο πρωθυπουργός, αλλά και η κοινωνία, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Παράλληλα, όμως, να γίνουν και οι τομές και οι μεταρρυθμίσεις βάσει του προγράμματός μας, τις οποίες έχουμε εξαγγείλει και λόγω του κορωνοϊού υπήρχε πρόβλημα ως προς τη συνολική τους υλοποίηση, αλλά οπωσδήποτε και αυτές τώρα θα συνεχιστούν».

Γκάγκα: Ανεμβολίαστοι οι περισσότεροι νέοι ασθενείς στα νοσοκομεία

Από την πλευρά της, η Μίνα Γκάγκα, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα νέας αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, στη θέση του -απερχόμενου από το κυβερνητικό σχήμα- Βασίλη Κοντοζαμάνη, τόνισε πως «είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε όλους τους γύρω μας να εμβολιαστούμε», καθώς «βλέπουμε καθημερινά ασθενείς στο νοσοκομείο, που είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι».

Αναλυτικά η δήλωση της Μίνας Γκάγκα:

«Καλησπέρα και από εμένα. Να σας ευχαριστήσω όλους καταρχήν. Εγώ δουλεύω με αυτό το υπουργείο και τους ανθρώπους του εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο με το ΚΕΣΥ και η συνεργασία μας είναι εξαιρετική.

Καταρχήν να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό που νομίζω ότι με τιμά με την εμπιστοσύνη του και νομίζω ότι τιμά όλο το ΕΣΥ μαζί. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι προς όλο το ΕΣΥ, που νομίζω ότι φάνηκε αντάξιο των προσδοκιών όλων μας.

Να ευχαριστήσω το υπουργείο γιατί είναι ένα σύστημα που επί δέκα χρόνια κρίσης μειωνόντουσαν οι δυνάμεις του συνεχώς και είμαστε σε καλύτερη θέση τώρα από ό,τι ήμασταν ξεκινώντας η πανδημίαΈχουμε δρόμο μπροστά μας γιατί η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Και άρα είναι ένα σημαντικό μέλημα. Είναι, όμως, και ένα σημαντικό μέλημα επίσης η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, έτσι ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν ακριβώς αυτό που θέλουν, στον τόπο που ζουν για τις πρώτες βοήθειες και σε πολύ καλά κέντρα για τα πιο εξειδικευμένα πράγματα.

Νομίζω ότι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Θα ήθελα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Ευχαριστώ πάρα πολύ και τους δυο σας για ό,τι κάνατε, και τους τρεις σας μάλλον, για ό,τι έχετε κάνει μέχρι τώρα. Και νομίζω ότι συνεργαζόμενοι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάμε ακόμα καλύτερα και να έχουμε ένα σύστημα υγείας που θα έχουμε εμπιστοσύνη όλοι, όπως έχουμε τώρα. Και θα έχουμε πραγματικά συνθήκες νοσηλείας καλές, πρωτοβάθμια υπηρεσία υγείας καλή.

Να ευχαριστήσω τον Μάριο τον Θεμιστοκλέους για αυτό το εκπληκτικό πρόγραμμα των εμβολιασμών που ήδη τρέχει στη χώρα, αλλά και την κυρία Θεοδωρίδου. Και να πω και εγώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε όλους τους γύρω μας να εμβολιαστούμε. Βλέπουμε καθημερινά ασθενείς στα νοσοκομεία που “βαραίνουν”, που είναι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό. Θα ήθελα και πάλι να το ξαναπώ, είναι σημαντικός ο εμβολιασμός.

Να σας ευχαριστήσω και πάλι όλους και να ευχηθώ σε όλους μας καλή δουλειά. Ευχαριστώ πολύ».

Δημοφιλείς Ειδήσεις  Φωτιά οι τριπλές κάλπες σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάχες για μια θέση στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Παρά το γεγονός ότι στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αμφισβητήθηκε εσωκομματικά...

Φωτιά οι τριπλές κάλπες σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο

Από τον Νίκο ΣταυρουλάκιΤρεις στρατιωτικό-διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας στο διάστημα των τελευταίων 15...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

Ναύαρχος ε.α. Νίκος Σπανός: «Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά ό,τι λένε οι Τούρκοι, γιατί...

Αναφορά στην τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό έκαναν νωρίτερα σήμερα το πρωί...

Εκβιάζει με τις λίστες – Γρίφος ο Καραμανλής

Ενώ ο Μητσοτάκης επιχειρεί να διατηρήσει σε «ομηρία» τους βουλευτές του, ο πρώην πρωθυπουργός σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος. Το κυβερνητικό επιτελείο τοποθετεί τη διεξαγωγή των εκλογών στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου

Μενέντεζ: Όλο και πιο ηχηρό «όχι» στα F-16 για την Τουρκία – Οι ΗΠΑ...

Την κατηγορηματική αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πώλησης F-16 στην Τουρκία επανέλαβε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ...

Η αμφισβήτηση της ελληνικότητας νησιών του Αιγαίου

Ο τελικός στόχος της Άγκυρας, πίσω από τις περίπλοκες και βαρύγδουπες διατυπώσεις της, ένας και μοναδικός

Παράλυση έφερε ο νόμος Κεραμέως – Κριτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έχουν περάσει δύο μήνες από τις εκλογές για τα εσωτερικά μέλη των συμβουλίων διοίκησης...

Υποκλοπές: Νέο χτύπημα από την Όλγα!

Τη θέση της κατά της επίκλησης του απορρήτου για τις υποκλοπές επανέλαβε για ακόμα...

Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος: «Δύσκολο να έρθουν νύχτα οι Τούρκοι, ο Ερντογάν δίνει τη μάχη των...

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα, με τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ να...

Οργισμένο ψήφισμα για την ίδρυση Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας

Η ίδρυση του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και απόλυτα φυσιολογικές...

Η «λαίδη Γκάγκα» βγήκε στην ΕΡΤ να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμά της

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας μιλάει στην ΕΡΤ για το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια φροντίδα...

Επίσημη καταγγελία από την Αθήνα στον ΟΗΕ για το νέο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο

Ενδεχόμενη απόπειρα υλοποίησής του παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και θα οδηγήσει σε ένταση και αποσταθεροποίηση

Να αφήσει τους «ψευτοτσαμπουκάδες», κάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μετά τα παρακάλια του Κυριάκου Μητσοτάκη στις τράπεζες, στη συνάντησή του με την Πρόεδρο...

Ο Μητσοτάκης πήρε 30.000 ευρώ σε αγροτικές επιδοτήσεις

Νέα στοιχεία στο «φως» - Τι απαντάει το Μαξίμου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αντίλογος για το ψήφισμα της κυπριακής Βουλής περί «απαγόρευσης απόδοσης τιμών» στον Γεώργιο Γρίβα

Γράφει ο Μάνος Ν. ΧατζηδάκηςΙστορικός ερευνητής-συγγραφέας,Πρόεδρος Δ.Σ. του Ε.ΠΟ.Κ.Με...

Η Άννα – Μισέλ «κάρφωσε» τον στρατηγό Φλώρο!

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου,...

Με υπογραφή Μητσοτάκη οι πιο βρόμικες εκλογές από το 1989!

Οδηγεί τη χώρα σε κάλπες, με παρακολουθούμενους και εκβιαζόμενους πολιτικούς, δικαστικούς, στελέχη ΜΜΕ και μεγαλοεπιχειρηματίες

«Βόμβα» από Αμερικανό επιστήμονα: Ο νέος κορωνοϊός κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τη Γουχάν με ευθύνη των ΗΠΑ!

Μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε με αμερικανικά κεφάλαια...

Σταύρος Καλαφάτης: Ο «μακεδονομάχος» που έγινε «Τιραμόλα»…

Όλοι περίμεναν με κομμένη την ανάσα την παρέμβαση του...

NEWSROOM