ΒΟΥΛΗ: Χαμός για τη Θάνου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Must Read

«Τρικλοποδιές», με την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής άρχισε να βάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να ματαιωθεί η σημερινή ακρόαση των νέων μελών που θα στελεχώσουν το προεδρείο της επιτροπής ανταγωνισμού.

Το… ματς ξεκίνησε με το βασικό επιχείρημα που έθεσε η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εκκρεμότητα της εκδίκασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσωρινής αναστολής της απόφασης, με την οποία η κυρία Θάνου απομακρύνεται από την προεδρία της επιτροπής ανταγωνισμού.

Ο αρμόδιος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προχώρησε αφού υπήρξε η προσωρινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απέρριψε το αίτημα της κ. Θάνου.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί αναβολής, υποστήριξε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξει ένα κενό στην ηγεσία της επιτροπής ανταγωνισμού, που δεν θα επιτρέπει την λειτουργία της για τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «θα δημιουργούσαμε ένα τεράστιο κενό εξουσίας και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αυτό το σημαντικό μέσο, όπου οι επιχειρηματίες μπορούν  να προσφεύγουν και να βρίσκουν λύσεις στα αιτήματα τους».

Από μία διαφορετική οπτική αντιμετώπισε το θέμα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει πάλι τέτοιο προηγούμενο, δηλαδή καθαίρεση μέλους  επιτροπής.

Ο κύριος Βούτσης παραδέχτηκε ότι τυχόν αναβολή θα προκαλέσει κενό στην λειτουργία της επιτροπής,  το οποίο όπως υπογράμμισε θα οφείλεται στην «πολιτική προπέτεια» της κυβέρνησης, που πήρε αυτή την απόφαση». Οι κοινοβουλευτικές ντρίπλες  συνεχίστηκαν χωρίς αποτέλεσμα και αυτή την ώρα αρχίζει η ακρόαση των μελών της επιτροπής ανταγωνισμού.

Η οριστική απόφαση για το διορισμό τους αναμένεται να λυθεί αύριο στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This