Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο εξεταστικής επιτροπής για τα capital controls ο Πέτσας

Must Read

«Τα capital controls επιβλήθηκαν στη χώρα λόγω της «ανεύθυνης πολιτικής του κυρίου Τσίπρα… Η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις επιλογές στο τραπέζι», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε ερώτηση στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, για το αν η κυβέρνηση θα εξετάσει πώς φθάσαμε στα capital controls τον Ιούνιο του 2015.

Σε σχέση με όσα υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τα capital controls, ο κ. Πέτσας είπε: «Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι ήταν στις προθέσεις της να άρει τα capital controls.

Στο παρελθόν το είχαν αναγγείλει, αλλά δεν το εφάρμοζαν. Με τη χθεσινή δήλωσή του ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι η άρση των capital controls δεν έγινε νωρίτερα γιατί υπήρχε αβεβαιότητα, την οποία συντηρούσε η προηγούμενη κυβέρνηση με τις ενέργειές της. Τώρα όλοι ξέρουν ότι στην Ελλάδα υπάρχει μία μεταρρυθμιστική κυβέρνηση αποφασισμένη να εφαρμόσει το πρόγραμμά της».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η απόφαση για την άρση των  capital controls ελήφθη σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, τη σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος, τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων ευρωπαϊκών εποπτικών φορέων και με σχετική εισήγηση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας.

«Με την απόφαση αυτή, αποκαθιστούμε, πλήρως, την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Άλλη μια  προγραμματική δέσμευσή μας γίνεται πράξη και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα που οι ίδιοι είχαμε θέσει. Κλείνει, έτσι, οριστικά ένας τετραετής κύκλος ανασφάλειας και ανοίγει ένας  νέος κύκλος αισιοδοξίας για το τραπεζικό σύστημα και την οικονομία μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This