Η ΥΠΕΞ της Λιβύης και δύο Αμερικανοί Γερουσιαστές στην Ελλάδα – Συναντήσεις με Δένδια, Μητσοτάκη

Η Ανατολική Μεσόγειος στο επίκεντρο

Must Read

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο η Υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάιλα Μανγκούς, η οποία θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό της Νίκο Δένδια. Στη χώρα μας έρχονται και δύο Αμερικανοί Γερουσιαστές, τους οποίου εκτός από τον ΥΠΕΞ, θα δει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ελλάδα με την ενίσχυση της παρουσίας της στη χώρα της Βόρειας Αφρικής (επαναλειτουργία της Πρεσβείας, άνοιγμα Προξενείου) και με δεδομένο το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που την επηρεάζει άμεσα, προσπαθεί και θέλει να έχει λόγο στις εξελίξεις και θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών:

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί με την Λίβυα ομόλογό του, Najla El Mangoush, την Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, στις 15:00.

Θα υπάρξει κατ’ιδίαν συνάντηση, διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει γεύμα εργασίας. Οι κοινές δηλώσεις στον τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 16.20.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί η Ελληνική στήριξη στην Λιβύη, οι διμερείς σχέσεις, στη βάση πάντα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και ιδιαιτέρα του Δικαίου της Θάλασσας, οι εξελίξεις στην Λιβύη ενόψει και των προγραμματισμένων εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Λιβύης. Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου».

Νωρίτερα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθούν με δύο Αμερικανούς Γερουσιαστές, τους Κρις Μέρφι και Τζον Όσοφ που θα βρίσκονται επίσης στη χώρα μας, έχοντας κάνει ένα… τουρ σε χώρες όπως το Ισραήλ και ο Λίβανος.

Η ανακοίνωση:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 12:00, θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους Γερουσιαστές των ΗΠΑ, Chris Murphy και Jon Ossoff. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 π.μ., με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές, Chris Murphy και Jon Ossoff.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ, υπό το φως της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας Robert Menendez στην Αθήνα, καθώς και την προσεχή μετάβαση του Υπουργού Εξωτερικών στην Ουάσιγκτον, κατά πάσα πιθανότητα τον Οκτώβριο.

Επίσης, αναμένεται να γίνει ενδελεχής συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, υπό το φως των πρόσφατων επισκέψεων των εν λόγω δύο Γερουσιαστών σε χώρες της περιοχής».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This