Μήπως ο Μάρκος Αυρήλιος είχε προβλέψει φαινόμενα διακυβέρνησης σαν κι αυτά που ζούμε στην Ελλάδα σήμερα;

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο…

Must Read

Σε ένα λιτό αλλά εμπνευσμένο του άρθρο στην αυριανή «Καθημερινή» της Κυριακής ο Πέτρος Θέμελης, ο μέγιστος των αρχαιολόγων μας, θυμίζει ορισμένες νουθεσίες και αφορισμούς του Μάρκου Αυρηλίου. Του μεγάλου ρωμαίου αυτοκράτορα που το τέλος του σήμανε δυστυχώς και την αρχή του τέλους της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Δεν θεωρούμε τυχαίο ότι ο Πέτρος Θέμελης διάλεξε και την ακόλουθη νουθεσία του Μάρκου Αυρηλίου: «Πρόσεχε τον σκοτεινό χαρακτήρα, τον ισχυρογνώμονα, τον αφελή, τον κτηνώδη, τον ηλίθιο, τον χαμερπή, τον δόλιο και τον αυταρχικό. Σκέψου πόσοι τύραννοι έχουν χαθεί, αφού κυβέρνησαν με φοβερή αλαζονεία και σκληρότητα».

Και συνεχίζει με την εξής  δική του σκέψη ο Πέτρος Θέμελης: «Τη νουθεσία αυτή να την ακολουθούμε κατά γράμμα, μολονότι οι περισσότεροι θεωρούν κυρίως τους ηλίθιους επικίνδυνους, λόγω απουσίας προφανών εξαρχής τεκμηρίων ηλιθιότητας, κρετινισμού».

Κάθε ομοιότητα με τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα είναι τυχαία;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This