Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε εκβιαστικά τη χώρα σε κλίμα πρόωρων εκλογών

Συντονισμένες παρεμβάσεις Γεραπετρίτη και Σκέρτσου στα μέσα ενημέρωσης, για «διαφήμιση» της σκληρής γραμμής που περνά, πλέον, το Μαξίμου

Must Read

Να κάνουν ταμείο στις επόμενες δημοσκοπήσεις που θα αρχίσουν να δημοσιεύονται έως το τέλος της εβδομάδας περιμένουν, πλέον, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τη σκληρή γραμμή της μη συναίνεσης με κανένα κόμμα και της αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές, ακόμα και με την απλή αναλογική, ανέλαβαν να κοινωνήσουν από χθες οι υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, με συντονισμένες παρεμβάσεις τους σε μέσα ενημέρωσης.

«Εμείς πλέον συνομιλούμε απευθείας με την κοινωνία, δεν νομίζω ότι δούλεψε το μοντέλο της επιχειρούμενης συναίνεσης», είπε ο πρώτος, «δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση με άλλα κόμματα και φορείς, η Ν.Δ. έχει αυτοδυναμία και την αυτοδυναμία θα επιδιώξει», τόνισε ο δεύτερος.

«Σε πρώτη φάση ο στόχος επετεύχθη», λένε στο Μέγαρο Μαξίμου και εξηγούν: «Η πολιτική ατζέντα άλλαξε, οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού κυριαρχούν στην πολιτική αντιπαράθεση κι αυτό είναι προς όφελος της κυβέρνησης, γιατί τα μέτρα είναι πολλά και η οικονομία πηγαίνει καλά αυτή την περίοδο»…

Απειλή πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας

Στην πραγματικότητα, ο κ. Μητσοτάκης, με όσα είπε στη ΔΕΘ για την προσπάθεια αυτοδυναμίας ακόμα και με την απλή αναλογική, το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών αν δεν την πετύχει και την απόρριψη οποιασδήποτε συναίνεσης, έβαλε τη χώρα σε μια πρόωρη, παρατεταμένη και πολωτική προεκλογική περίοδο: πρώτον, για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του και, δεύτερον, να εκβιάσει την ψήφο των πολιτών με την απειλή της πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας, λόγω των πιθανών επαναληπτικών εκλογών.

Όμως, το ρίσκο που παίρνει για να πετύχει τους κομματικούς του στόχους -ιδίως αν δεν σκέφτεται να κάνει εκλογές στους επόμενους μήνες- είναι μεγάλο για τη χώρα, καθώς σε μια παρατεταμένη και πολωτική προεκλογική περίοδο, η αβεβαιότητα και η αίσθηση του προσωρινού, με σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία και σε κάθε ανοιχτό μέτωπο είναι αυτά που κυριαρχούν στο τέλος. Και τα μέτωπα είναι πολλά, με κυρίαρχο αυτό της πανδημίας που, όσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να το περάσει σε δεύτερη μοίρα, είναι ακόμα στην πρώτη γραμμή και απειλεί και την κοινωνία και την οικονομία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This