Αποκάλυψη τώρα: Έτσι στήθηκε η κάλυψη της φοροδιαφυγής Παπασταύρου!

Πώς ο Σάμπυ Μιωνής κάλυψε το «δεξί χέρι» του Σαμαρά στην υπόθεση της... αμαρτωλής υπεράκτιας εταιρίας STABRI LIMITED

Must Read

Τον τρόπο με τον οποίο ενορχηστρώθηκε το κουκούλωμα της φοροδιαφυγής που επιχείρησε και τελικά κατόρθωσε ο Σταύρος Παπασταύρου, χρησιμοποιώντας την παράκτια εταιρία STABRI LIMITED, αποκαλύπτουν με ανατριχιαστικό τρόπο έγγραφα από τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, τα οποία έχει στα χέρια της η «δημοκρατία».

  • Από τη
    Μαρία Παναγιώτου

Το κουκούλωμα, φυσικά, πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία και επιστήθιου φίλου του, Σάμπυ Μιωνή, αλλά και την κάλυψη του Μαξίμου, όπου ο κ. Παπασταύρου στεγαζόταν τότε ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πρόκειται για έγγραφα που συμπεριλαμβάνονταν στον φάκελο της δικαστικής συνδρομής, ο οποίος έφτασε στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης στις αρχές του 2016 από τον παράκτιο φορολογικό παράδεισο. Με βάση αυτά τα έγγραφα ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης είχε συντάξει το πόρισμά του το Νοέμβριο του 2017, στο οποίο ζητούσε τη δίωξη του Σταύρου Παπασταύρου για το κακούργημα της απόπειρας απάτης εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και τη δίωξη του Σάμπυ Μιωνή για άμεση συνέργεια στην απόπειρα απάτης.

Και τα έγγραφα δικαιώνουν πράγματι πανηγυρικά την κρίση του κ. Καλούδη, παρά το γεγονός πως το 2020 εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα για την υπόθεση, το οποίο φυσικά, μετά και τη δημοσιοποίηση των ντοκουμέντων από τη «δημοκρατία», προκαλεί ακόμη περισσότερα ερωτήματα.

Εν αρχή ην η STABRI LIMITED

Για να πιάσουμε τη νήμα της ιστορίας, θα πρέπει να αναφέρουμε πως ο κύριοι Παπασταύρου και Μιωνής ισχυρίζονταν και ισχυρίζονται φυσικά έως σήμερα πως ιδιοκτήτης της εταιρίας STABRI LIMITED, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, στην οποία είχε μεταφερθεί ποσό ύψους σχεδόν 5.400.000 ευρώ από την τράπεζα HSBC, ήταν ο κ. Μιωνής και όχι ο κ. Παπασταύρου. Ισχυρίζονται, συγκεκριμένα, πως ο κ. Μιωνής είχε χρίσει εμπιστευματοδόχους της εταιρίας τον κ. Παπασταύρου και τους γονείς του, προκειμένου να τη διαχειρίζονται για λογαριασμό του, επειδή ο ίδιος ήταν άρρωστος.

Ο ισχυρισμός τους ήταν εξαιρετικά βολικός, καθώς εάν η εταιρία και τα χρήματα ανήκαν στον κ. Παπασταύρου, θα έπρεπε να φορολογηθεί γι’ αυτά στη χώρα μας, ενώ, από την άλλη, ο κ. Μιωνής δεν ήταν τότε φορολογικός κάτοικος Ελλάδας.

Τον ισχυρισμό αυτό βάσιζαν σε δύο έγγραφα, τα οποία βρίσκονταν πράγματι στα αρχεία της STABRI LIMITED, στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Η συνολική, όμως, αλληλογραφία και τα υπόλοιπα έγγραφα από τα αρχεία της εταιρίας, που έφτασαν στη χώρα μας μέσω δικαστικής συνδρομής, αποκαλύπτουν πέραν κάθε αμφιβολίας πως τα συγκεκριμένα έγγραφα «φυτεύτηκαν» στον εταιρικό φάκελο της STABRI LIMITED πολλά χρόνια αργότερα από τον ίδιο τον Σάμπυ Μιωνή, προκειμένου να παραπλανηθεί η ελληνική Δικαιοσύνη.

Η «δημοκρατία» θα παρουσιάσει σήμερα και αύριο τα στοιχεία που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε η συγκλονιστική αυτή επιχείρηση ξεπλύματος.

Η «μαγική» σφραγίδα

Το ένα από τα δύο έγγραφα, τα οποία έχουν επικαλεστεί οι κύριοι Μιωνής και Παπασταύρου, είναι ένα πιστοποιητικό μετοχών, με ημερομηνία 9 Ιουνίου 2005 (ημερομηνία σύστασης της STABRI LIMITED), το οποίο αναφέρει ότι ο Σταύρος Παπασταύρου έχει μία μετοχή, αλλά ως εμπιστευματοδόχος του Σάμπυ Μιωνή. Σημαντική λεπτομέρεια, στην οποία… κρύβεται ο διάβολος, το έγγραφο φέρει την επίσημη εταιρική σφραγίδα της STABRI LIMITED.

Διαβάζοντας κανείς προσεκτικά, όμως, κάποια άλλα έγγραφα στον φάκελο της δικαστικής συνδρομής, διαπιστώνει ότι:

  1. Σε ηλεκτρονική αλληλογραφία που στέλνει ο Σάμπυ Μιωνής στην Coverdale Trust Services Limited, την εταιρία που διαχειριζόταν τη STABRI LIMITED στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, στις 15 Ιανουαρίου 2013, δηλαδή οκτώ χρόνια ύστερα από αυτό το υποτιθέμενο έγγραφο, ζητάει να του σταλεί μια εταιρική σφραγίδα. Αναρωτιέται μάλιστα: «Έχετε ήδη μία ή πρέπει να κατασκευάσετε;»
  2. Στις 16 Ιανουαρίου η Coverdale τού απαντά: «Παρακαλώ, σημειώστε ότι ύστερα από έρευνα στα αρχεία μας φαίνεται ότι δεν ζητήθηκε ποτέ στο παρελθόν εταιρική σφραγίδα για την εταιρία. Ωστόσο, εάν το επιθυμείτε, μπορούμε να τη ζητήσουμε και το κόστος θα είναι 195,00 δολ. ΗΠΑ».
  3. Την ίδια μέρα, δηλαδή στις 16 Ιανουαρίου 2013, ο Σάμπυ Μιωνής παραγγέλνει τελικά μια σφραγίδα, γράφοντας στους υπευθύνους της Coverdale: «Θα ήθελα πράγματι να παραγγείλω μία Εταιρική Σφραγίδα και συμφωνώ όσον αφορά το κόστος».
  4. Στις 17 Ιανουαρίου, η Coverdale τον ενημερώνει ότι η σφραγίδα είναι έτοιμη, και στις 21 Ιανουαρίου ο Σάμπυ Μιωνής απαντά, δίνοντας τη διεύθυνση στενού συνεργάτη του στην οποία επιθυμεί την αποστολή της, μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών. Επομένως και λογικά η σφραγίδα πρέπει να έφτασε στα χέρια του Ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου του 2013.

Αλήθεια, πως βρέθηκε στον φάκελο της STABRI LIMITED ένα έγγραφο με ημερομηνία 2005 που έφερε εταιρική σφραγίδα, ενώ η ίδια η εταιρία που σύστησε και διαχειριζόταν τη STABRI LIMITED από την πρώτη μέρα αναφέρει πως ποτέ άλλοτε, πριν από το 2013, δεν της είχε ζητηθεί σφραγίδα; Πώς γίνεται ένα έγγραφο με ημερομηνία Ιουνίου 2005 να έχει πάνω του εταιρική σφραγίδα, όταν πρώτη φορά φτάνει στα χέρια του Σάμπυ Μιωνή σφραγίδα μόλις στα τέλη Ιανουαρίου του 2013; Γίνεται, μόνο αν το έγγραφο αυτό δημιουργήθηκε μετά το 2013 και τοποθετήθηκε στο αρχείο της εταιρίας επίσης μετά το 2013…

Τοποθέτηση εκ των υστέρων

Μία σειρά άλλων εγγράφων, από την ίδια ηλεκτρονική αλληλογραφία, με τα οποία θα ασχοληθούμε και στο αυριανό ρεπορτάζ μας, δείχνουν πάντως πως ο ίδιος ο Σάμπυ Μιωνής έστειλε κάποια έγγραφα στην Coverdale, προκειμένου να τα τοποθετήσει εκ των υστέρων στον φάκελο της STABRI LIMITED.

Για παράδειγμα, σε ηλεκτρονική αλληλογραφία στις 2 Μαρτίου του 2015, ενώ δηλαδή η κυβέρνηση έχει αλλάξει και, όπως φαίνεται, τόσο ο Σάμπυ Μιωνής όσο και ο Σταύρος Παπασταύρου ανησυχούν για τους επικείμενους ελέγχους, ο Ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας γράφει στην Coverdale: «Σε σχέση με το μητρώο των μελών της Εταιρίας, παρατηρώ ότι δεν εμφανίζεται η σχέση Εμπιστευματοδόχου των αρχικά καταχωρημένων μετόχων, σύμφωνα με τη σχετική Σύμβαση Εμπιστεύματος. Έχοντας αυτό κατά νου, εσωκλείω, επίσης, επικυρωμένο αντίγραφο του Εγγράφου Εμπιστεύματος για τα αρχεία σας».

Ένα έγγραφο για το οποίο η Coverdale, που δημιούργησε τη STABRI LIMITED για λογαριασμό του Σταύρου Παπασταύρου, δεν είχε ιδέα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This