ΑΡΧΙΚΗΠΟΛΙΤΙΚΗΠαλιός γνώριμος της Ελλάδας ο νέος Βρετανός πρέσβης

Παλιός γνώριμος της Ελλάδας ο νέος Βρετανός πρέσβης

Ο πρώτος διπλωματικός του διορισμός ήταν στην Αθήνα

Ο νέος πρέσβης του Ηνωμένου ΒασιλείουΜάθιου Λοτζ, επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μετά την επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος Πρέσβης δήλωσε:

«Mε ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση, αναλαμβάνω καθήκοντα πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, μια χώρα με την οποία έχω στενούς δεσμούς τα τελευταία 21 χρόνια. Θα έχω την τιμή και το προνόμιο να εκπροσωπώ τη χώρα μου, να βρίσκομαι δίπλα στους συμπατριώτες μου στην Ελλάδα, και να συμβάλλω στην καλλιέργεια των ήδη εξαιρετικών διμερών μας σχέσεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε μαζί τις κοινές προκλήσεις και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται».

Ο Μάθιου Λοτζ είναι παλιός γνώριμος της Ελλάδας, καθώς ο πρώτος διπλωματικός του διορισμός ήταν στην Αθήνα (1998-2000) και ακολούθησαν το Παρίσι (2001) και η Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ στις Βρυξέλλες (2001-2003).

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak

Διαβάστε επίσης