Η Προέδρος με το μαξιλάρι, η ασέβεια του πρωθυπουργού και ο αρχιτέκτονας της ελληνογαλλικής συμμαχίας

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν, τήρησε ξανά «σιγή ιχθύος» για τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, «αρχιτέκτονα» της φιλίας και συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα έχει μείνει άφωνη βλέποντας το εξωφρενικό θέαμα στο προεδρικό Μέγαρο με την Κ. Σακελλαροπούλου να έχει αφαιρέσει τις σημαίες από τις εμβληματικές θέσεις που υπήρχαν και να έχει τοποθετήσει μαξιλάρι με την φάτσα της στον καναπέ όπου υποδέχεται και συζητά με τους επισήμους!

Μία χώρα λοιπόν που ακρωτηριάζει κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της, όχι για πολιτικούς αλλά για εσωκομματικούς λόγους, είναι μία χώρα σε πορεία φθίνουσα. Βλέποντας λοιπόν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφανίζει ιστορικές στιγμές του έθνους, ειδικότερα την μέγιστης σημασίας αμυντική συμφωνία Καραμανλή – Ζισκάρ Ντεστέν αμέσως μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με μοναδικό σκοπό να εξαφανίσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, εξηγούνται ακόμα και «ανεξήγητες» αποφάσεις, όπως αυτή του διορισμού Σακελλαροπούλου  στην Προεδρία.

Κάντε τη σύγκριση με τα όσα είχε πει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, όταν υποδεχόταν τον Μακρόν κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, λίγο καιρό μετά την εκλογή του.

Τότε ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα θεμέλια της Ελληνογαλλικής φιλίας και συμμαχίας που έβαλαν ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής και από πλευράς Γαλλίας αρχικώς ο Ντε Γκωλ και μετά ο ΒαλερίΖισκάρ ντ’ Εσταίν.

Τα λόγια του Προκόπη Παυλόπουλου για τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή έχουν διπλή σημασία.  Και δείχνουν γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος υπερασπίστηκε επάξια την Ελλάδα και την ιστορία της ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Και αποδεικνύουν γιατί ο, μεταξύ άλλων, συμπλεγματικός με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρότεινε ξανά τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά ένα πρόσωπο που «μοιράζεται» μαζί του την αποστροφή προς τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και προς τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δείτε το video ιδίως από 2.50΄

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This