Δευτέρα 14/6/2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε… μαύρες τρύπες στο Μαξίμου και στοχοποιεί Μητσοτάκη

«Άνοιξε το παιχνίδι και εκτέθηκε ο ίδιος». Με αυτή τη φράση στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσε γιατί πλέον ο πρωθυπουργός έχει μπει στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου. Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι υπάρχουν δύο υποθέσεις στις οποίες μπορούν να «γρατζουνίσουν» το πρωθυπουργικό προφίλ του Κ. Μητσοτάκη: η τροπολογία για την ΕΥΠ και η πρόταση Μητσοτάκη να δανείσουν οι Βρετανοί τα Γλυπτά του Παρθενών στην Ελλάδα.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, αναφερόμενος στην τροπολογία της ΝΔ για τον διοικητή της ΕΥΠ υποστήριξε ότι πρόκειται για «επιστροφή σε σκοτεινές πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας μας”. Μάλιστα έθεσε 3 ερωτήματα στον Κ. Μητσοτάκη.

ΕΥΠ

«Πρώτον: Για ποιον λόγο προχώρησε σε φωτογραφική τροπολογία για τον διοικητή της ΕΥΠ, ενώ πριν έναν μήνα διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής ότι δεν πρόκειται να αλλάξει κανέναν νόμο;
Δεύτερον: Που αποσκοπεί η τοποθέτηση «συνδέσμων» της ΕΥΠ σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου χωρίς κανέναν θεσμικό έλεγχο;
Τρίτο και κρισιμότερο: Θα έχει τη δυνατότητα ο εκάστοτε «σύνδεσμος» να παρακολουθεί δημόσιους λειτουργούς, ακόμα και υπουργούς της κυβέρνησης, έχοντας προκαταβολικά ασυλία για τυχόν παράνομες πράξεις του».
«Ας σκεφτεί προσεκτικά τις απαντήσεις του ο Κ. Μητσοτάκης. Ας αναλογιστεί την ευθύνη των επιλογών του. Δεν μπορούμε και δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή σε σκοτεινές πρακτικές που υπονομεύουν την ποιότητα και το περιεχόμενο της δημοκρατίας μας» προειδοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γλυπτά

Ως προς το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα η τ. υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά υποστηρίζει ότι η πρόταση Μητσοτάκη για δανεισμό σημαίνει “αλλαγή της εθνικής στρατηγικής για την επιστροφή τους”. «Φάνηκε να ανοίγει ουσιαστικά το θέμα αλλαγής της εθνικής στρατηγικής για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πρόκειται για ένα ζήτημα ιδιαίτερης σημασίας για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, καθώς στη σπουδή των θεαματικών κινήσεων φαίνεται πως τείνει να θυσιαστεί η μόνιμη επιστροφή των Γλυπτών και η επανένωση του μνημείου. Αυτό σημαίνει ο δανεισμός και τίποτε άλλο», ανέφερε η Μ. Ζορμπά και πρόσθεσε: «καλό θα ήταν να ακούσουμε την επίσημη θέση του πρωθυπουργού και του υπουργείου Πολιτισμού, καθώς και τη σχετική επιχειρηματολογία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ