ΚΙΝΑΛ: Νέα δεδομένα και «τρελά» σενάρια στη μάχη της προεδρίας

Ο προεκλογικός αγώνας μετά την περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά για την ώρα έχει ανασταλεί - Στις 5 Δεκεμβρίου οι κάλπες

Must Read

Η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά ότι αποσύρεται από την κούρσα των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής μεταβάλλει δραματικά τους όρους του εσωκομματικού ανταγωνισμού και, ταυτόχρονα, θέτει σε συνθήκες αυξημένης επιφυλακής τους εκατέρωθεν πολιτικούς χώρους.

Μέχρι στιγμής θεωρείται δεδομένο ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 5 Δεκεμβρίου και εάν χρειαστεί θα επαναληφθούν στις 12 του μηνός, όπως αποφασίστηκε σε σχετικές συνεννοήσεις των τριών υποψηφίων, Χάρη Καστανίδη, Νίκου Ανδρουλάκη και Ανδρέα Λοβέρδου με το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων λήγει επίσης κανονικά αύριο τα μεσάνυχτα Παρασκευής με την υποβολή 5.000 υπογραφών απλών μελών ή του ενός τρίτου (1/3) των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ η εκδοχή μιας νέας υποψηφιότητας φαίνεται σήμερα απίθανη. Τις προηγούμενες ώρες διέτρεξαν την πολιτική αγορά διάφορα ασταθή και έωλα, όπως αποδείχθηκε, σενάρια, που έφεραν πότε τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και πότε τον εκπρόσωπο Tύπου Παύλο Χρηστίδη ή ακόμα και τον Παύλο Γερουλάνο να τίθενται επικεφαλής του μπλοκ των προεδρικών δυνάμεων. Oλα αυτά τη στιγμή που οι συνεργάτες της κυρίας Γεννηματά ξεκαθάριζαν δεσμευτικά ότι η πρόεδρος εμμένει στη δήλωσή της ως εγγυήτριας της ενότητας της παράταξης και ότι δεν πρόκειται ούτε να δώσει κάποιο δαχτυλίδι ούτε και να λειτουργήσει ως ομαδάρχης, δίνοντας σήμα υπέρ κάποιας υποψηφιότητας.

Ο προεκλογικός αγώνας για την ώρα έχει ανασταλεί. Πρώτος το ανακοίνωσε ο Ν. Ανδρουλάκης, το υιοθέτησε ο Χ. Καστανίδης και ακολούθησε εκών άκων ο Ανδρέας Λοβέρδος και αφού προηγουμένως δέχτηκε σκληρή κριτική. Από τις επόμενες ημέρες, πάντως, τα πράγματα θα επιστρέψουν σε ρυθμούς κανονικούς, αν και είναι πολλές οι φωνές μετριοπαθών στελεχών τα οποία υποστηρίζουν ότι για λόγους δεοντολογίας, σεβασμού και ανθρωπιάς θα έπρεπε οι εσωκομματικές κάλπες να αναβληθούν μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Στο πλαίσιο των ευφάνταστων σεναρίων που προαναφέρθηκαν, κάποιοι κύκλοι, εκφράζοντας μάλλον μύχιους πόθους, περιφέρουν τις τελευταίες ώρες την εκδοχή Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος σαν άλλος «Ελ Σιντ» θα αναλάβει να αναστηλώσει το τρωθέν ηθικό της παράταξης. Πρόκειται για αστειότητες, σχολιάζουν στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι στη σκέψη του αυτές τις στιγμές προέχει η υγεία της Φώφης Γεννηματά και τίποτε άλλο.

Με άκομψο τρόπο εξάλλου και εκτός πραγματικότητας έχει ανοίξει και θέμα προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο ΚΙΝ.ΑΛ., ενώ, η κυρία Γεννηματά όχι μόνο δεν έχει παραιτηθεί από τα καθήκοντά της, αλλά δηλώνει ότι παραμένει πρόεδρος του Κινήματος. Το πραγματικό θέμα αφορά την περίπτωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έχει αποφασίσει να διατηρήσει την έδρα του ευρωβουλευτή -οι άσπονδοι εσωκομματικοί φίλοι του λένε για οικονομικούς λόγους- και σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, θα πρέπει να υποδείξει κάποιον εκπρόσωπο στην Κ.Ο. αντ’ αυτού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This