Χρήστος Στυλιανίδης: Πρώτος στις ημερίδες και τα σεμινάρια, τελευταίος στο… πεδίο της μάχης!

Σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος στην ημερίδα για την πρόληψη από τα πλημμυρικά φαινόμενα, κανείς στις περιοχές όπου πνίγηκαν

Must Read

Επίκαιρη μεν, αλλά την πρόλαβαν οι πλημμύρες την ημερίδα για την πρόληψη από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Δήμου Μεγαρέων, στην οποία παρέστη χθες σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Επειδή όμως οι πλημμύρες συνεχίζονται, καλό θα ήταν να μην είναι όλοι εκεί μαζεμένοι, αλλά να είναι και κάποιος στις περιοχές που πνίγηκαν.

Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ήταν λοιπόν στο Αλεποχώρι -που, σημειωτέον, κάηκε τον περασμένο Ιούνιο από πυρκαγιές-, μαζί με τον υφυπουργό Ευάγγελο Τουρνά και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, και παραβρέθηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Μεγαρέων, σε συνεργασία με την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία, με θέμα «Ενημέρωση, οδηγίες και διαβούλευση σχετικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα και την ασφάλεια των πολιτών». Παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ελευθέριος Κοσμόπουλος και ο δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που αποδεικνύει την αξία της προληπτικής δράσης, αλλά και τη σημασία των συνεργειών μεταξύ πολίτη και κράτους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης», είπε στην παρέμβασή του ο υπουργός και παρότρυνε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε όλη τη χώρα να προχωρήσει σε αντίστοιχες ενημερωτικές πρωτοβουλίες.

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής

Ο υπουργός σημείωσε επίσης ότι το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται στη διάθεση των δήμων και των Περιφερειών για να συνδράμει με την τεχνογνωσία του, ενώ πρόσθεσε πως η σωστή ενημέρωση, η πρόληψη, η ενίσχυση της ετοιμότητας είναι «κλειδιά» για την ασφάλεια του πολίτη. «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», ανέφερε.

Ο κ. Στυλιανίδης, ως γνήσιος «χαρτογιακάς» των Βρυξελλών, αποδεικνύει περίτρανα ότι ξέρει από ημερίδες και σεμινάρια, αλλά στο πεδίο της μάχης παίρνει κάτω από τη βάση!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This